«Зеонбуд» почне транслювати УНІАН після того, як Нацрада видасть відповідні ліцензії

«Зеонбуд» почне транслювати УНІАН після того, як Нацрада видасть відповідні ліцензії

22 Листопада 2019
2842
22 Листопада 2019
19:05

«Зеонбуд» почне транслювати УНІАН після того, як Нацрада видасть відповідні ліцензії

2842
У компанії повідомили, що питання місць у мультиплексі належать до компетенції регулятора.
«Зеонбуд» почне транслювати УНІАН після того, як Нацрада видасть відповідні ліцензії
«Зеонбуд» почне транслювати УНІАН після того, як Нацрада видасть відповідні ліцензії

Цифровий оператор «Зеонбуд» зможе забезпечити трансляцію каналу УНІАН (ТОВ «УНІАН-ТБ») у мультиплексі МХ-3 тільки після отримання ліцензії на мовлення в цифровій мережі оператора та внесення відповідних змін до ліцензії самого «Зеонбуду». Про це «Детектору медіа» повідомили у прес-службі компанії.

Після того, як 20 листопада Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила змінити каналу УНІАН мультиплекс з МХ-4 на МХ-3 і розпочати мовити в загальнонаціональній цифровій ефірній мережі «Зеонбуду», «Детектор медіа» звернувся до оператора із запитаннями, яке саме місце в мультиплексі МХ-3 займе УНІАН – додаткове 9-те місце чи місце каналу Business.

У компанії повідомили, що ці питання  належать до компетенції регулятора. «Можемо тільки стверджувати, що в мережі, як і раніше, буде всього 32 канали, з яких 28 - загальнонаціональні. Відповідно до норм законодавства, трансляція програм каналу в цифровій мережі буде можлива після отримання ним ліцензії Нацради на право мовлення в цифровій мережі Т2 і внесення відповідних змін до ліцензії "Зеонбуду"» - повідомила компанія.

Нагадаємо, відповідальний секретар Наради Олександр Ільяшенко зазначив, що місце у мультиплексі канал має вирішити спільно з провайдером. 20 листопада Нацрада задовольнила заяву каналу про переоформлення його ліцензії та зміну мультиплексу МХ-4 на МХ-3 без проведення конкурсу. Під час засідання представниця телеканалу УНІАН Ірина Стройко повідомила, що договір із «Зеонбудом» укладено 4 листопада.

У мультиплексі МХ-3 дійсно є вільне місце: влітку 2018 року Нацрада не продовжила ліцензію телеканалу Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"»). Однак План розвитку національного телерадіоінформаційного простору передбачає, що «за наявності вільних каналів, передбачених для розповсюдження 32 телепрограм для публічного безкоштовного приймання… Національна рада проводить конкурс на отримання ліцензії на багатоканальне мовлення». Такого конкурсу проведено не було.

Телеканал УНІАН мав ліцензію на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-4, який де-факто не існує, а ліцензія його провайдера – ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ) – була анульована кілька років тому. Ще один канал, який володіє аналогічною ліцензією, – М2 з групи StarLightMedia. Через те, що в мультиплексу МХ-4 немає провайдера, М2 та УНІАН не можуть вести цифрове ефірне мовлення. УНІАН уже вдруге звернувся до Нацради із заявою про переведення його з мультиплексу МХ-4 до одного з мультиплексів «Зеонбуду».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2842
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду