StarLightMedia запускає мовлення телеканалів М1 і М2 в HD

StarLightMedia запускає мовлення телеканалів М1 і М2 в HD

7 Листопада 2019
2873
7 Листопада 2019
12:10

StarLightMedia запускає мовлення телеканалів М1 і М2 в HD

2873
У листопаді музичні канали М1 і М2 групи StarLightMedia вийдуть у HD якості.
StarLightMedia запускає мовлення телеканалів М1 і М2 в HD
StarLightMedia запускає мовлення телеканалів М1 і М2 в HD

Про це повідомляє пресслужба групи.

У цій якості канали  вийдуть у провайдерів «Ланет» та Megogo. За словами Миколи Фаєнгольда, комерційного директора дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia., кожен партнер групи може теж взяти потік і показувати глядачеві HD-картинку Для цього необхідно звернутися до менеджера свого регіону. Потік в HD можна прийняти через IP, технічну сторону забезпечує наш партнер компанія IPmedia

Зараз StarLightMedia виробляє 66% контенту в HD якості, до  2020 року планує збільшити частку до 100%.

«Для того щоб виробляти і мовити в HD, команда StarLightMedia проводить модернізацію обладнання. Наприклад, ми модернізуємо монтажні сховища і монтажні станції. Це необхідно, тому що не всі комп'ютери можуть витримати нові навантаження. Також оновлюємо супутникову станцію і модернізуємо робочі станції відділів дизайну, промо і діджитал. Вони вже мають досвід з таким матеріалом, але нова техніка дозволить робити це швидше », - каже Володимир Харченко, технічний директор StarLightMedia.

У новому році проекти каналів групи StarLightMedia в HD-якості будуть доступні в мережах партнерів телеринку, а саме - супутникових провайдерів, ОТТ / IPTV-провайдерів і провайдерів цифрового кабелю. У форматі HD канал не буде доступний в ефірі Т2 і в мережах провайдерів аналогових кабельних мереж.

«Ми розуміємо, що це створить різницю на ринку платного і безкоштовного телебачення. Тобто, у технологічних провайдерів буде перевага в якості, а у провайдерів з відсталими технологіями - привід для розвитку. Тим самим, переходячи в HD, ми не тільки поліпшуємо картинку для глядача, а й розвиваємо українське телебачення », - підкреслює важливість цього кроку комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StraLightMedia Микола Фаєнгольд.

 Нагадаємо, раніше  медіагрупа StarLightMedia планує запустити HD-версії своїх каналів на початку 2020 року. У вересні телеканали «Україна», НЛО TV, «Індиго» («Медіа Група Україна») та «1+1» розпочали мовлення в HD-форматі у мережах українських провайдерів платного телебачення.

 

Фото: lg.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2873
Читайте також
09.03.2021 15:10
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
7 951
23.04.2020 12:30
«Детектор медіа»
2 640
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гога
1603 дн. тому
О, теперь мы сможем смотреть рекламу в HD.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду