detector.media
07.11.2019 12:10
StarLightMedia запускає мовлення телеканалів М1 і М2 в HD
StarLightMedia запускає мовлення телеканалів М1 і М2 в HD
У листопаді музичні канали М1 і М2 групи StarLightMedia вийдуть у HD якості.

Про це повідомляє пресслужба групи.

У цій якості канали  вийдуть у провайдерів «Ланет» та Megogo. За словами Миколи Фаєнгольда, комерційного директора дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia., кожен партнер групи може теж взяти потік і показувати глядачеві HD-картинку Для цього необхідно звернутися до менеджера свого регіону. Потік в HD можна прийняти через IP, технічну сторону забезпечує наш партнер компанія IPmedia

Зараз StarLightMedia виробляє 66% контенту в HD якості, до  2020 року планує збільшити частку до 100%.

«Для того щоб виробляти і мовити в HD, команда StarLightMedia проводить модернізацію обладнання. Наприклад, ми модернізуємо монтажні сховища і монтажні станції. Це необхідно, тому що не всі комп'ютери можуть витримати нові навантаження. Також оновлюємо супутникову станцію і модернізуємо робочі станції відділів дизайну, промо і діджитал. Вони вже мають досвід з таким матеріалом, але нова техніка дозволить робити це швидше », - каже Володимир Харченко, технічний директор StarLightMedia.

У новому році проекти каналів групи StarLightMedia в HD-якості будуть доступні в мережах партнерів телеринку, а саме - супутникових провайдерів, ОТТ / IPTV-провайдерів і провайдерів цифрового кабелю. У форматі HD канал не буде доступний в ефірі Т2 і в мережах провайдерів аналогових кабельних мереж.

«Ми розуміємо, що це створить різницю на ринку платного і безкоштовного телебачення. Тобто, у технологічних провайдерів буде перевага в якості, а у провайдерів з відсталими технологіями - привід для розвитку. Тим самим, переходячи в HD, ми не тільки поліпшуємо картинку для глядача, а й розвиваємо українське телебачення », - підкреслює важливість цього кроку комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StraLightMedia Микола Фаєнгольд.

 Нагадаємо, раніше  медіагрупа StarLightMedia планує запустити HD-версії своїх каналів на початку 2020 року. У вересні телеканали «Україна», НЛО TV, «Індиго» («Медіа Група Україна») та «1+1» розпочали мовлення в HD-форматі у мережах українських провайдерів платного телебачення.

 

Фото: lg.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY