detector.media
02.10.2019 17:53
Радіо «Максимум» позиватиметься до Volkswagen
Радіо «Максимум» позиватиметься до Volkswagen
Якщо не вдасться врегулювати конфлікт із німецьким виробником автомобілів у досудовому порядку.

Радіо «Максимум» планує позиватись до німецького автомобільного гіганта Volkswagen та вимагати відшкодування всіх збитків, що були завдані радіостанції за 2018-2019 роки. Про це повідомляє пресслужба компанії.

У травні цього року компанія виявила, що у всіх автомобілях останніх поколінь концерну Volkswagen (Audi, Porsche, Volkswagen та ще близько десяти марок), де є функція відображення логотипу в мультимедійних системах, радіо «Максимум» хибно ідентифікується як «Радіо24». А це, на думку компанії безпосередньо впливає на  рейтинги радіостанції.

Наразі в Україні рейтинги радіостанцій вимірюються методом Day After Recall (DAR), тобто через особисті інтерв'ю слухачів, які відповідають на запитання типу «Яку радіостанцію ви слухали вчора?»

«А це означає, що помилка у відображенні логотипу та назви радіо "Максимум" безпосередньо та негативно впливала та досі впливає на рейтинги радіостанції, і, як наслідок, – на доходи компанії», - переконанаі у компанії.

У червні 2019 року компанія намагалася мирно врегулювати конфлікт та відправляла лист до Volkswagen AG із проханням виправити помилку, але відповіді не отримала.

У коментарі «Детектор медіа» Дарія Корнилова, бренд-менеджер радіо «Люкс ФМ» та «Максимум», зазначила, що компанія направили офіційний лист-претензію, як спосіб досудового врегулювання спору: «Згідно українського законодавства в них є 30 днів, аби дати нам відповідь та вжити заходів. Якщо за 30 днів ми не отримуємо відповіді, тоді будемо позиватися згідно з законодавством».

Керівництво компанії у позові вимагатиме відшкодувати всі завдані такою неправильною ідентифікацією назви збитки. Відповідно, за словами Дарії, предмет позову – припинення порушення прав на торговельну марку радіо «Максимум», та відшкодування збитків у формі упущеної вигоди є.

«Ми надали більше, ніж достатньо часу для виправлення помилки, проте, схоже, що автовиробник вирішив проігнорувати наші звернення. Доведеться через суд заставити "прислухатися" до вимог», – прокоментував конфлікт генеральний директор медійного холдингу Роман Андрейко.

Нагадаємо, у березні  2017 році «Радііо 24» змінило назву на «Максимум» та формат - з інформаційно-музичного на розважально-інформаційний. А у серпні 2017 року радіо «Максимум» стало повністю україномовним.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY