detector.media
Софія Скиба
«Детектор медіа»
19.09.2019 16:24
У Дніпрі збираються відкрити новий телеканал
У Дніпрі збираються відкрити новий телеканал
У Кривому Розі було зареєстровано товариство з обмеженою відповідальністю «Перший міський телеканал. Дніпро».

Керівником нового ТОВ є Сергій Дранов, який, за даними системи Openatabot, також є керівником ТОВ «Перший міський телеканал. Кривий Ріг».

За даними системи YouControl, основним видом діяльності нового засобу масової інформації є «діяльність у сфері телевізійного мовлення». Також каналом може здійснюватись: «виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм», «видання звукозаписів», «посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації».

Зареєстровано нове дніпровське медіа за криворізькою адресою – 50036, Дніпропетровська обл., місто Кривий Ріг, Саксаганський район, вулиця Володимира Великого, будинок 29-В, квартира 911. Раніше тут був зареєстрований криворізький канал.

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, розмір статутного капіталу ТОВ «Перший міський телеканал. Дніпро» складає 550 тисяч гривень; 100% цих коштів внесені паном Драновим.

На нього також зареєстрований канал у Кривому Розі, який існує чотири роки і публікує матеріали, які порушують журналістські стандарти, що може свідчити про ознаки політичної замовності новинних матеріалів. Місцеві журналісти пов'язують телеканал із екснардепом Костянтином Усовим, який раніше представляв у Верховній Раді України «Блок Петра Порошенка», а згодом у матеріалах його стали представляти вже без вказання належності до партії, а частіше вживати словосполучення «Європейський Кривий Ріг» або «Команда Костянтина Усова».

На сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відсутні документи, які б засвідчували, що ТОВ «Перший міський телеканал. Дніпро» уже отримав ліцензію.

Канал із аналогічною назвою існує в Одесі. На сайті є дані про два ТОВ - ТРК «Нова Одеса» та ТРК «Гармонія Міра». Саме ТРК «Нова Одеса» володіє чотирма торговими марками – серед них ТМ «Перший Європейський» та «1 Первый Городской». Серед власників найменування «Перший міський телеканал. Кривий Ріг».

Говорити про те, що мешканці Дніпра найближчим часом зможуть побачити у ефірі новий телеканал - зарано. Фактом на сьогоднішній день є лише статус зареєстрованого товариства з обмеженою відповідальністю, види діяльності якого співпадають із видами діяльності ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY