detector.media
09.09.2019 10:30
У Києві почала мовлення в цифровому форматі радіостанція Прямого каналу
У Києві почала мовлення в цифровому форматі радіостанція Прямого каналу
У Києві 9 вересня почало мовлення в цифровому стандарті T-DAB (6 програма) радіо «Прямий ФМ».

Про це повідомляє Прямий канал.

«Прослуховувати станції цифрового радіомовлення можна на радіоприймачах, що приймають сигнал у форматі DAB+. Цифровими радіоприймачами обладнані нові сучасні автомобілі, для більш старих марок авто необхідно придбати цифровий тюнер», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, долучитися до прослуховування можна за допомогою портативних кишенькових приймачів.

Зазначається, що слухачі «Прямого ФМ» зможуть отримувати тексти, фото та інші дані прямо в свої гаджети.

Нагадаємо, 6 вересня 2018 року стало відомо, що ТОВ «Телеканал “Прямий”, яке є юридичною особою Прямого каналу, вирішило запустити радіостанцію «Прямий ФМ». 6 вересня того ж року ця радіостанція перемогла в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на цифрове радіомовлення стандарту T-DAB (DAB+) у Києві. «Прямий ФМ» був єдиним претендентом у цьому конкурсі на останнє 14-те місце в київському мультиплексі цифрових радіостанцій. За законом «Про телебачення і радіомовлення», вони мали рік, щоб почати мовлення, інакше – Нацрада анулювала б ліцензію. Тоді ще генеральна директорка Прямого каналу і радіостанції «Прямий ФМ» Євгенія Захарова розповідала, що радіостанція планує вийти в цифровий ефір через два – максимум три місяці.

Тоді «Прямий ФМ» не планував обмежуватися мовленням в цифровому форматі, а хотів  запустити загальнонаціональну ФМ-мережу і замовив прорахунок 61 ФМ-частоти, зокрема в Києві та 19 обласних центрах. Євгенія Захарова розповіла, що радіостанція буде інформаційною, а не розмовною.

Фото: Прямий канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY