detector.media
27.08.2019 12:10
«Громадське радіо» збирає на краудфандингу близько 134 тис. грн на FM-частоту в Києві
«Громадське радіо» збирає на краудфандингу близько 134 тис. грн на FM-частоту в Києві
«Громадське радіо» з 27 серпня збирає близько 134 тисяч гривень на внесок на конкурсну гарантію для участі в конкурсі на FM-частоту в Києві та Київській області.

Про це повідомляє пресслужба медіа.

«Громадське радіо» збирає кошти на сайті «Спільнокошт» за посиланням. Для участі в конкурсі, який відбудеться за два тижні, ЗМІ необхідно зібрати близько 134 тисяч гривень, з яких 10% – це відшкодування команді «Спільнокошту» за підтримку проєкту.

«Значна частина наших слухачів живе на Київщині і в столиці. Ми хочемо спростити для них можливість приймати наші програми на звичайному FM-приймачі, а також розширити нашу аудиторію», – розповів виконавчий директор ГО «Громадське радіо» Кирило Лукеренко.

Крім грошової підтримки, медіо заклькало своїх слухачів із проханням підтримати його листами на адресу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

«Зараз телерадіокомпанія "Громадське радіо" працює на 16 передавачах у шести регіонах України. Переважно це частоти у невеличких населених пунктах, більшість із них розташовані на Донбасі. Частина з них працює в режимі тимчасового мовлення. У Києві радіо мовить зараз на малодоступній для широкої аудиторії УКХ-частоті 70,4 МГЦ», – йдеться в повідомленні.

Крім того, на пресконференції «Підсумки та висновки двох виборчих кампаній у медіа: що та як регулювати?» Кирило Лукеренко заявив: «Треба працювати з загальною системою устрою медіа. Треба також звертати увагу на громадських мовників, немає ніяких норм, які б полегшували життя громадських мовників. Крім того, що вони як ГО мають пільгове законодавство. Немає пільг на розподіл частот і участь у конкурсах. Ми оголосили краудфандингову кампанію на «Спільнокошті» на участь у конкурсі на FM-частоту в Києві».

Нагадаємо, 11 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити шість конкурсів на радіомовлення, на які виставила 170 вільних ФМ-частот і 3 УКХ-частоти. Серед іншого, конкурс передбачає, що переможець отримає можливість мовити на частоті 99,4 FM у Києві та області (міста Бориспіль, Бровари, Буча, Васильків, Ірпінь, Обухів та ще п'ять районів: Бориспільський, Броварський, Васильківський, Вишгородський, Києво-Святошинський і Обухівський). Потужність передавача 1,5 кіловати. На цю частоту й претендує «Громадське радіо». 

Як писав ДМ, у квітні «Громадське радіо» повідомило, що отримали від доброчинців 158 800 гривень через краудфандингову платформу «Спільнокошт». 

Фото: Громадське радіо

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY