Перший помічник президента Шефір: Були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал «Інтер»

Перший помічник президента Шефір: Були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал «Інтер»

18 Липня 2019
3169
18 Липня 2019
18:56

Перший помічник президента Шефір: Були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал «Інтер»

3169
Бізнес-партнер Володимира Зеленського по групі компаній «Квартал», а з травня 2019 року перший помічник президента Сергій Шефір розповів, як у команді голови держави мріють зробити новий розважально-інформаційний канал та що думають про купівлю каналів соратником Віктора Медведчука.
Перший помічник президента Шефір: Були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал «Інтер»
Перший помічник президента Шефір: Були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал «Інтер»

Про це він сказав в інтерв`ю виданню Lb.ua. 

Відповідаючи на питання, чи бачить команда президента загрозу в тому, що соратник Медведчука скуповує інформаційні канали, Шефір зазначив, що «є ідея розробити законопроект про те, що медіаресурс не має права купувати людина, яка має бізнес в Росії».

«Або близька до власника людина. Я ж не правознавець, щоб правильно висловити цю думку, але ось обмежити це точно треба. Так, були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал "Інтер"! Ми ведемо роботу по створенню каналу, який був би сильним інформаційно. Чи це буде інтернет-платформа, чи то супутниковий канал. Ми програємо дуже сильно інформаційно, та не тільки Росії, а й усередині країни. У нас всі канали належать тим чи іншим людям, які тримають їх, щоб захистити себе», - сказав помічник президента і додав, що мав на увазі власника «1+1» Ігоря Коломойського.

Сергій Шефір також розповів виданню, що не пам'ятає, скільки «1+1» винен «Кварталу, а на уточнення від журналістів про 7 млн доларів відповів: «Десь може бути близько того, так». За його словами, з 2014 року борг «Плюсів» не збальшився.

«Моя думка: суто новинний канал ніколи не стане мегапопулярним. Для широких мас потрібно робити розважально-інформаційний, щоб і новини, і серіали, і розважальні програми. Ми мріємо про такий формат», - сказав Шефір.

На уточнююче питання він відповів, що мрія про такий канал з'явилась ще у часи роботи на каналі «Інтер».

«Ми коли там працювали, займалися тільки "інтертейментом", в новини не лізли - нам відразу сказали в ту сторону навіть не дивитися. Хоча вже тоді політика в чистому вигляді глядачеві не дуже "заходила" - ми ж бачили рейтинги; а Євген Кисельов все ображався, що його не хочуть ставити в праймовий слот», - додав помічник президента.

Нагадаємо, команда Офісу президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Про це в коментарі «Детектору медіа» розповів заступник глави Адміністрації президента Кирило Тимошенко.

Також Зеленський говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Фото: LB.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3169
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Суперкрутой флешмоб 4.55!
1743 дн. тому
Предложение всем политически активным и неравнодушным гражданам! Народ! Мы все прекрасно понимаем, что все эти так называемые выборы — обман и развод! Нам терять нечего, потому что всё равно ничего не светит от разноцветных БАРЫГ с разными флагами! Голосуй не голосуй... Власть как была, так и останется у олигархата... Так давайте сделаем их оригинальным способом! Сделаем им результат всем по 4.55%! Всего 22 партии, если каждая получит 4.55%, как раз и будет в сумме 100% :))) Уравняем их всех!!! Снизим рейтинги высокорейтинговым и поднимем низкорейтинговым. Это самая прикольная и самая мудрая стратегия! Что они будут делать, если НИКТО не преодолеет 5-ный барьер? :))) Они над народом уже почти 30 лет глумятся, так давайте СДЕЛАЕМ ИХ ВСЕХ! И поглумимся над их рейтингами и процентами! :))) Берём рейтинг, смотрим с конца, и люто! бешено! пиарим аутсайдеров всё оставшееся до выборов время :))) Всех подряд - Саакашвили, Гриценко, Самопомощь, Свободу, Патриот, Факел, Партию зелёных, Социальную справедливость... Всех подряд! И ни одного голоса "проходным" - это залог успеха нашей затеи! :))) Давайте НАДРУГАЕМСЯ НАД РЕЙТИНГАМИ!!! :))) Всё равно один хрен, кто там выиграет, кто проиграет. Так хоть поразвлечься можно :))) Если согласны - неистовый репост! :))) Наша эмблема - 4.55! P.S. Мы этих барыг ВСЁ РАВНО сделаем. Даже, если они выиграют выборы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду