detector.media
18.07.2019 18:56
Перший помічник президента Шефір: Були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал «Інтер»
Перший помічник президента Шефір: Були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал «Інтер»
Бізнес-партнер Володимира Зеленського по групі компаній «Квартал», а з травня 2019 року перший помічник президента Сергій Шефір розповів, як у команді голови держави мріють зробити новий розважально-інформаційний канал та що думають про купівлю каналів соратником Віктора Медведчука.

Про це він сказав в інтерв`ю виданню Lb.ua. 

Відповідаючи на питання, чи бачить команда президента загрозу в тому, що соратник Медведчука скуповує інформаційні канали, Шефір зазначив, що «є ідея розробити законопроект про те, що медіаресурс не має права купувати людина, яка має бізнес в Росії».

«Або близька до власника людина. Я ж не правознавець, щоб правильно висловити цю думку, але ось обмежити це точно треба. Так, були б у нас кошти, ми б самі купили телеканал "Інтер"! Ми ведемо роботу по створенню каналу, який був би сильним інформаційно. Чи це буде інтернет-платформа, чи то супутниковий канал. Ми програємо дуже сильно інформаційно, та не тільки Росії, а й усередині країни. У нас всі канали належать тим чи іншим людям, які тримають їх, щоб захистити себе», - сказав помічник президента і додав, що мав на увазі власника «1+1» Ігоря Коломойського.

Сергій Шефір також розповів виданню, що не пам'ятає, скільки «1+1» винен «Кварталу, а на уточнення від журналістів про 7 млн доларів відповів: «Десь може бути близько того, так». За його словами, з 2014 року борг «Плюсів» не збальшився.

«Моя думка: суто новинний канал ніколи не стане мегапопулярним. Для широких мас потрібно робити розважально-інформаційний, щоб і новини, і серіали, і розважальні програми. Ми мріємо про такий формат», - сказав Шефір.

На уточнююче питання він відповів, що мрія про такий канал з'явилась ще у часи роботи на каналі «Інтер».

«Ми коли там працювали, займалися тільки "інтертейментом", в новини не лізли - нам відразу сказали в ту сторону навіть не дивитися. Хоча вже тоді політика в чистому вигляді глядачеві не дуже "заходила" - ми ж бачили рейтинги; а Євген Кисельов все ображався, що його не хочуть ставити в праймовий слот», - додав помічник президента.

Нагадаємо, команда Офісу президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Про це в коментарі «Детектору медіа» розповів заступник глави Адміністрації президента Кирило Тимошенко.

Також Зеленський говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Фото: LB.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY