«Хіт FM» та «Люкс FM» припинили рекламу бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки

«Хіт FM» та «Люкс FM» припинили рекламу бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки

22 Травня 2019
2352
22 Травня 2019
17:52

«Хіт FM» та «Люкс FM» припинили рекламу бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки

2352
Радіостанції «Хіт FM» і «Люкс FM» припинили трансляцію реклами бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки. Про це «Детектору медіа» повідомили на цих радіостанціях.
«Хіт FM» та «Люкс FM» припинили рекламу бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки
«Хіт FM» та «Люкс FM» припинили рекламу бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки

Реклама води Marvel (замовник – компанія «Марвел-Еко») з’явилась у зовнішній рекламі (білборди, метро) та на радіо цієї весни. При цьому рекламний слоган кампанії «Свій для кожного» був таки й же, як у тютюнової продукції Marvel львівського виробника Marvel International Tobacco Group.

У зв’язку із цим 15 травня головне управління Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів винесло рішення про заборону реклами цього бренду. Відомство вбачає в цій рекламі порушення закону «Про рекламу», адже «рекламний контент Marvel містить у собі заходи непрямого стимулювання продажу тютюнових виробів і спонукає до вживання тютюну». А реклама тютюну і тютюнових брендів, нагадаємо, заборонена на радіо, телебаченні, в зовнішній рекламі та суворо обмежена на інших носіях.

«Реклама Marvel містить у собі напис, малюнки і зображення, повідомлення, які повністю ідентифікуються та асоціюються  з тютюновими виробами Marvel, знаком для товарів і послуг, під якими випускаються тютюнові вироби», – йдеться в рішенні.

Також, за інформацією Gazeta.ua, 14 травня керівник Управління з питань реклами Київської міської держадміністрації Олександр Смірнов направив операторам столичного рекламного ринку лист, у якому фактично визнав рекламу цих цигарок незаконною і закликав припинити її поширення.

Маркетинг-директорка радіохолдингу «ТАВР Медіа» Оксана Шавель у коментарі «Детектору медіа» зазначила: «Xit FM розміщував в ефірі цю рекламну кампанію виключно в рамках чинного законодавства», і додала, що рекламну кампанію вже завершено. За даними джерел «Детектора медіа», радіо «Люкс FM» (холдинг «Люкс»), як і радіостанція «ТАВР Медіа», теж уже припинило трансляцію реклами.

За інформацією Gazeta.ua, реклама бренду Marvel також з'явилася в журналі Panorama, який видає авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», та на радіостанції «Просто радіо». Однак у коментарі «Детектору медіа» комерційний директор радіостанції Людмила Колесник повідомила, що «реклама бренду Marvel, жодного разу не виходила в ефірі радіостанції “Просто радіо”».

Як повідомляє Liga.net, Marvel International Tobacco Group звернулася до Львівського господарського суду з проханням заборонити використовувати її бренд у рекламі виробників напоїв. Однак суд повернув заяву позивачу, оскільки вона була неналежним чином оформлена.

Нагадаємо, Marvel – це також бренд американської компанії з індустрії розваг (комікси, фільми тощо), що належить корпорації Disney, останній фільм якої «Месники: Завершення» встановив рекорд за касовими зборами.

Фото з сайту gazeta.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2352
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду