Нацрада перевірить телеканал Olvia через ретрансляцію передач NewsOne

Нацрада перевірить телеканал Olvia через ретрансляцію передач NewsOne

25 Квітня 2019
2822
25 Квітня 2019
19:30

Нацрада перевірить телеканал Olvia через ретрансляцію передач NewsOne

2822
Через виявлені ознаки порушення в ефірі ТОВ «Реноме інет», м. Одеса (логотип Olvia) Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25 квітня призначила мовнику позапланову виїзну перевірку.
Нацрада перевірить телеканал Olvia через ретрансляцію передач NewsOne
Нацрада перевірить телеканал Olvia через ретрансляцію передач NewsOne

Про це повідомляється на сайті Нацради.

«Провівши 2 квітня 2019 року моніторинг мовлення цієї компанії, було зафіксовано ознаки порушення вимог ч. 7 ст. 27, ч. 8 ст. 28 та п. А ч. 1 ст. 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", оскільки телеканал Olvia ретранслює передачі ТОВ "Новини 24 години" (логотип NewsOne) загальним обсягом 19 год. 44 хв. 40 сек./добу, що не передбачено ліцензійними умовами, і таким чином порушує власну програмну концепцію мовлення», - йдеться в повідомленні. 

Як повідомляв Детектор медіа, у березні 2019 року стало відомо про зміну власника телеканалу Olvia. Раніше канал належав власнику будівельної компанії «Гефест» Пантелісу Бумбурасу (98%) і гендиректору цієї компанії Олександру Проценку, він же був і гендиректором каналу. 

Сама зміна власника відбулась 5 лютого. Власником 100% статутного фонду компанії став Михайло Іванов - до липня 2017 року він був директором ТОВ «Колумбус мерітайм», яке займається обслуговуванням водного транспорту.

14 березня Нацрада зафіксувала зміну власника в ліцензіях телеканалу Olvia. Телеканал у Нацраді представляв особисто Михайло Іванов. Він сказав, що купив телеканал «для розповсюдження інформації про морську галузь Одещини та України», оскільки сам займається консультаційними послугами в морській галузі і канали потрібен, «щоб залучати нових клієнтів».

Телеканал Olvia володіє ліцензіями на кабельне, супутникове і цифрове ефірне мовлення в Одеській області. При цьому ліцензії на супутникове і цифрове ефірне мовлення він отримав у 2017 році – після того, як став належати Пантелісу Бумбурасу.

До 2016 року телеканал мав назву КТК і входив до медіахолдингу «Козир Діджитал» одеського бізнесмена Олександра Козиря. Влітку 2016 року в ТОВ «Реноме інет» змінилися власники: компанію придбали Пантеліс Бумбурас і Олександр Проценко. А у квітні 2017 року компанія «Реноме інет» перейменувала свій телеканал КТК на Olvia, а також розширила його покриття: крім Одеси канал зайшов у кабельні мережі Маріуполя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2822
Читайте також
11.04.2019 14:32
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 733
11.04.2019 12:26
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 796
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дермидонт
1692 дн. тому
Да все эти местные каналы, что-либо транслируют не своё. В основном медведчуковские каналы. Пошерстите внимательно. Своего вообще ничего нет.
Понтій Пілат
1795 дн. тому
І шо, сьогодні 28.04.2019 вона знову транслює NewsOne
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду