Одеський забудовник Бумбурас продав свій телеканал Olvia

Одеський забудовник Бумбурас продав свій телеканал Olvia

18 Березня 2019
3775
18 Березня 2019
12:19

Одеський забудовник Бумбурас продав свій телеканал Olvia

3775
Одеський бізнесмен грецького походження, власник будівельної компанії «Гефест» та один з інвесторів ФК «Чорноморець» Пантеліс Бумбурас продав свій телеканал Olvia (ТОВ «Реноме інет») Михайлу Іванову, який працює у сфері морського консалтингу. Про зміну власника стало відомо на засіданні Нацради 14 березня.
Одеський забудовник Бумбурас продав свій телеканал Olvia
Одеський забудовник Бумбурас продав свій телеканал Olvia

Зміна власника і керівника компанії ТОВ «Реноме інет», яка володіє ліцензіями телеканалу Olvia, відбулася 5 лютого. Михайло Іванов став власником 100% статутного фонду компанії (розмір – 1 млн 200 тис. грн.) і водночас її директором. За даними сервісу opendatabot, до липня 2017 року Михайло Іванов був директором ТОВ «Колумбус мерітайм», яке займається обслуговуванням водного транспорту.

Раніше телеканал Olvia належав власнику будівельної компанії «Гефест» Пантелісу Бумбурасу (98%) і гендиректору будівельної компанії «Гефест» Олександру Проценку, він же був і гендиректором каналу.

14 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала ці зміни в ліцензіях телеканалу Olvia. Телеканал у Нацраді представляв особисто Михайло Івнова. Він сказав, що купив телеканал «для розповсюдження інформації про морську галузь Одещини та України», оскільки сам займається консультаційними послугами в морській галузі і канали потрібен, «щоб залучати нових клієнтів».

Телеканал Olvia володіє ліцензіями на кабельне, супутникове і цифрове ефірне мовлення в Одеській області. При цьому ліцензії на супутникове і цифрове ефірне мовлення він отримав у 2017 році – після того, як став належати Пантелісу Бумбурасу.

До 2016 року телеканал мав назву КТК і входив до медіахолдингу «Козир Діджитал» одеського бізнесмена Олександра Козиря. Влітку 2016 року в ТОВ «Реноме інет» змінилися власники: компанію придбали Пантеліс Бумбурас і Олександр Проценко. А у квітні 2017 року компанія «Реноме інет» перейменувала свій телеканал КТК на Olvia, а також розширила його покриття: крім Одеси канал зайшов у кабельні мережі Маріуполя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду