detector.media
25.04.2019 19:30
Нацрада перевірить телеканал Olvia через ретрансляцію передач NewsOne
Нацрада перевірить телеканал Olvia через ретрансляцію передач NewsOne
Через виявлені ознаки порушення в ефірі ТОВ «Реноме інет», м. Одеса (логотип Olvia) Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25 квітня призначила мовнику позапланову виїзну перевірку.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

«Провівши 2 квітня 2019 року моніторинг мовлення цієї компанії, було зафіксовано ознаки порушення вимог ч. 7 ст. 27, ч. 8 ст. 28 та п. А ч. 1 ст. 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", оскільки телеканал Olvia ретранслює передачі ТОВ "Новини 24 години" (логотип NewsOne) загальним обсягом 19 год. 44 хв. 40 сек./добу, що не передбачено ліцензійними умовами, і таким чином порушує власну програмну концепцію мовлення», - йдеться в повідомленні. 

Як повідомляв Детектор медіа, у березні 2019 року стало відомо про зміну власника телеканалу Olvia. Раніше канал належав власнику будівельної компанії «Гефест» Пантелісу Бумбурасу (98%) і гендиректору цієї компанії Олександру Проценку, він же був і гендиректором каналу. 

Сама зміна власника відбулась 5 лютого. Власником 100% статутного фонду компанії став Михайло Іванов - до липня 2017 року він був директором ТОВ «Колумбус мерітайм», яке займається обслуговуванням водного транспорту.

14 березня Нацрада зафіксувала зміну власника в ліцензіях телеканалу Olvia. Телеканал у Нацраді представляв особисто Михайло Іванов. Він сказав, що купив телеканал «для розповсюдження інформації про морську галузь Одещини та України», оскільки сам займається консультаційними послугами в морській галузі і канали потрібен, «щоб залучати нових клієнтів».

Телеканал Olvia володіє ліцензіями на кабельне, супутникове і цифрове ефірне мовлення в Одеській області. При цьому ліцензії на супутникове і цифрове ефірне мовлення він отримав у 2017 році – після того, як став належати Пантелісу Бумбурасу.

До 2016 року телеканал мав назву КТК і входив до медіахолдингу «Козир Діджитал» одеського бізнесмена Олександра Козиря. Влітку 2016 року в ТОВ «Реноме інет» змінилися власники: компанію придбали Пантеліс Бумбурас і Олександр Проценко. А у квітні 2017 року компанія «Реноме інет» перейменувала свій телеканал КТК на Olvia, а також розширила його покриття: крім Одеси канал зайшов у кабельні мережі Маріуполя.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY