«1+1 медіа» досі оскаржує заборону серіалу «Свати»

«1+1 медіа» досі оскаржує заборону серіалу «Свати»

9 Січня 2019
4992
9 Січня 2019
12:57

«1+1 медіа» досі оскаржує заборону серіалу «Свати»

4992
Група «1+1 медіа» досі оскаржує заборону на показ серіалу «Свати» виробництва Студії «Квартал 95».
«1+1 медіа» досі оскаржує заборону серіалу «Свати»
«1+1 медіа» досі оскаржує заборону серіалу «Свати»

Про це в інтерв’ю «Ліга.Бізнес» повідомив генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

За його словами, судові засідання неодноразово відкладалися. «Тому що СБУ намагається приховати причину, з якої серіал заборонили, – сказав він. – Ми просимо дати папір, на підставі якого було ухвалено таке жорстке рішення. Суть у тому, що якщо нам стане відомо, з якої причини ухвалено рішення про заборону, публіці стане відомо, як приймаються рішення про заборону. Ми, в принципі, здогадуємося, на підставі чого було ухвалено рішення. Реальних підстав для його заборони немає. Як виявилося, можна просто "зголити" продукт, який дає 10% рейтингу для одного з провідних телеканалів».

Олександр Ткаченко також висловив претензії до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо подвійних, на його думку, стандартів у регулюванні показу серіалів: «Наприклад, чому Держкіно продовжує видавати прокатні посвідчення на серіали, які вироблені спільно з державою-агресором, а Нацрада ніяк на це не реагує. А Сватів” показувати не можна».

Він також заявив, що «за останньою версією Нацради, якщо серіал вироблено на замовлення українського телеканалу разом з державою-агресором, то його транслювати можна. А якщо серіал старий купили, припустимо, у Film.ua, то його показувати не можна, тому що він не вироблявся на наше замовлення».

Нагадаємо, 28 листопада 2017 року Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається у серіалі «Свати» студії «Квартал 95» до так званого «чорного списку» Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

29 листопада 2017 року Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».

Наприкінці 2017 року ТРК «Студія 1+1» оскаржила в суді внесення зірки «Сватів» Федора Добронравова до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

ТОВ «Кіноквартал» також оскаржило в суді заборону трансляції серіалу «Свати» та внесення Федора Добронравова до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Відповідачами виступають Служба безпеки України, Міністерство культури України і Державне агентство з питань кіно.

17 січня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовився задовольнити заяву про забезпечення позову ТОВ «Кіноквартал» і зупинити дію наказу Державного агентства з питань кіно про скасування прокатного посвідчення серіалу «Свати».

Фото: Андрій Гузенко, Liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4992
Читайте також
07.12.2017 12:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
12 018
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vvvv
1855 дн. тому
"Ватник" і не зрозуміє,чому заборонили серіал "Свати".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду