detector.media
09.01.2019 12:57
«1+1 медіа» досі оскаржує заборону серіалу «Свати»
«1+1 медіа» досі оскаржує заборону серіалу «Свати»
Група «1+1 медіа» досі оскаржує заборону на показ серіалу «Свати» виробництва Студії «Квартал 95».

Про це в інтерв’ю «Ліга.Бізнес» повідомив генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

За його словами, судові засідання неодноразово відкладалися. «Тому що СБУ намагається приховати причину, з якої серіал заборонили, – сказав він. – Ми просимо дати папір, на підставі якого було ухвалено таке жорстке рішення. Суть у тому, що якщо нам стане відомо, з якої причини ухвалено рішення про заборону, публіці стане відомо, як приймаються рішення про заборону. Ми, в принципі, здогадуємося, на підставі чого було ухвалено рішення. Реальних підстав для його заборони немає. Як виявилося, можна просто "зголити" продукт, який дає 10% рейтингу для одного з провідних телеканалів».

Олександр Ткаченко також висловив претензії до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо подвійних, на його думку, стандартів у регулюванні показу серіалів: «Наприклад, чому Держкіно продовжує видавати прокатні посвідчення на серіали, які вироблені спільно з державою-агресором, а Нацрада ніяк на це не реагує. А Сватів” показувати не можна».

Він також заявив, що «за останньою версією Нацради, якщо серіал вироблено на замовлення українського телеканалу разом з державою-агресором, то його транслювати можна. А якщо серіал старий купили, припустимо, у Film.ua, то його показувати не можна, тому що він не вироблявся на наше замовлення».

Нагадаємо, 28 листопада 2017 року Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається у серіалі «Свати» студії «Квартал 95» до так званого «чорного списку» Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

29 листопада 2017 року Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».

Наприкінці 2017 року ТРК «Студія 1+1» оскаржила в суді внесення зірки «Сватів» Федора Добронравова до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

ТОВ «Кіноквартал» також оскаржило в суді заборону трансляції серіалу «Свати» та внесення Федора Добронравова до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Відповідачами виступають Служба безпеки України, Міністерство культури України і Державне агентство з питань кіно.

17 січня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовився задовольнити заяву про забезпечення позову ТОВ «Кіноквартал» і зупинити дію наказу Державного агентства з питань кіно про скасування прокатного посвідчення серіалу «Свати».

Фото: Андрій Гузенко, Liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY