З 1 січня 2019 року подорожчають кабельне телебачення та IPTV

З 1 січня 2019 року подорожчають кабельне телебачення та IPTV

14 Листопада 2018
4022
14 Листопада 2018
20:50

З 1 січня 2019 року подорожчають кабельне телебачення та IPTV

4022
З нового року значно подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, зокрема кабельне телебачення, IPTV, телебачення інших технологій. Абонентська плата може зрости на 15-40%, залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних телеканалів, різних економічних показників діяльності провайдерів.
З 1 січня 2019 року подорожчають кабельне телебачення та IPTV
З 1 січня 2019 року подорожчають кабельне телебачення та IPTV

Про це повідомляє прес-служба Асоціації правовласників та постачальників контенту.

«Тарифи продовжують зростати через суттєве підвищення плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, необхідність збільшення заробітної плати працівникам галузі, плати за електроенергію тощо. Так, мінімальні тарифи за доступ до пакетів лише з українськими телеканалами можуть складати приблизно 56-70 грн, залежно від благополуччя регіону. Але, скоріше за все, тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів для того, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги у порівнянні з безкоштовною ефірною цифрою», - йдеться в повідомленні.

Як повідомив на конференції «ТІМ» директор напрямку платного ТБ «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, на 31 травня 2019 року планується припинити безкоштовний доступ глядачів супутникового телебачення до провідних українських телеканалів кодуванням їхнього сигнала системою умовного доступу. Після кодування пакет супутникового телебачення з українськими телеканалами коштуватиме приблизно 70 грн. Пан Ярослав вважає, що після кодування кількість абонентів платного телебачення збільшиться на 2 млн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4022
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду