«112 Україна» на дві години зникав з ефіру через вимкнення електрики – Василь Сметана

«112 Україна» на дві години зникав з ефіру через вимкнення електрики – Василь Сметана

22 Червня 2018
1205
22 Червня 2018
17:46

«112 Україна» на дві години зникав з ефіру через вимкнення електрики – Василь Сметана

1205
22 червня трансляція телеканалу «112 Україна» припинилася на дві години, з 12:25 до 14:30, через раптове зникнення електропостачання. Про це в коментарі «Детектору медіа» розповів перший заступник генерального директора Василь Сметана.
«112 Україна» на дві години зникав з ефіру через вимкнення електрики – Василь Сметана
«112 Україна» на дві години зникав з ефіру через вимкнення електрики – Василь Сметана

«Близько 12:25 зникло електропостачання у звязку з несправністю трансформаторної підстанції, від якої живиться вся будівля бізнес-центру. На території дві трансформаторні підстанції, одна з яких живить бізнес-центр, і саме вона вийшла з ладу», - розповів пан Сметана. Він уточнив, що електропостачання зникло в усьому бізнес-центрі, і канал «112 Україна» не єдиний орендатор цієї офісної будівлі.

На екстрені випадки у каналу «112 Україна» є резервний генератор. Але він, зі слів пана Сметани, теж раптово вийшов з ладу: «Генератор повинен нормально працювати, доки в ньому є паливо. Але цього разу він чомусь миттєво перегрівся і вимкнувся. Далі неможливо було включити ні трансформаторну підстанцію, ні резервний генератор».

«Мовлення припинилося повністю, у нас впала вся система. Деякий час мовлення взагалі було відсутнє. Потім ми запустили автоматичне повідомлення про тестове мовлення, через деякий час воно погасло. Далі ми змогли включити анонси і програми у запису. Але прямого ефіру зі студії вести не могли. Загалом близько двох годин не було нормального мовлення. Близько 14:30 ми відновили прямий ефір. Ми відновили трансформатор і підігнали додатковий генератор», - розповів пан Сметана.

Питання відновлення електропостачання вирішували не з «Київенерго», а з іншою компанією, назву якої пан Сметана не зміг назвати. Він уточнив, що ці питання вирішував не телеканал, а його орендодавець.

На запитання, у чому саме була несправність трансформаторної підстанці, пан Сметана розповів, що з ладу вийшов автомат: «Як мені пояснили технічні фахівці, там є автомат, який може в певних випадках вимикатися і вмикатися знову. Але щось повністю згоріло, і неможливо було відновити постачання».

Доступ до трансформаторної підстанції обмежений, але на каналі «112 Україна» не виключають стороннє втручання. «Такий збіг обставин може мати умисний характер», - зазначив пан Сметана. Він додав, що протягом останніх двох днів внутрішня телекомунікаційна мережа каналу «112 Україна» зазнавала ddos-атак. «Йдеться не про сайт, а саме внутрішню мережу каналу. Якщо вона вийде з ладу, телеканал теж не зможе мовити», - сказав пан Сметана.

У телекомпанії проводять внутрішнє розслідування, чи є збій електропостачання результатом стороннього втручання. Про результати розслідування канал обіцяє поінформувати згодом. У поліцію, за даними пана Сметани, канал поки не звертався.

Василь Сметана нагадав, що днями на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики народний депутат Сергій Висоцький закликав до знищення каналу «112 Україна».

Нагадаємо, 22 червня телеканал «112 Україна» заявив про навмисне втручання в його діяльність. Так на каналі прокоментували перебої з мовленням через вимкнення електроенергії та виведення з ладу резервного генератора.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду