Нацрада оголошує повторний конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5

Нацрада оголошує повторний конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5

11 Травня 2018
1873
11 Травня 2018
15:45

Нацрада оголошує повторний конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5

1873
11 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5 компанії «Зеонбуд» для регіональних і місцевих мовників та затвердила конкурсні умови.
Нацрада оголошує повторний конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5
Нацрада оголошує повторний конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5

На конкурс виставлено 91 вільне місце в мультиплексі в 73 населених пунктах країни. Ці частоти залишилися вакантними після попереднього регіонального цифрового конкурсу, проведеного в січні 2018 року. За словами голови Нацради Юрія Артеменка, тоді не всі охочі компанії встигли подати заяви.

Конкурсні умови передбачють такі вимоги до програмної концепції:

  • обсяг ведення передач українською мовою згідно з чинним законодавством;
  • обов’язкове розміщення соціально важливих програм місцевої тематики;
  • рекомендовано розміщення дитячих передач;
  • здійснювати мовлення без ретрансляції програм інших мовників;
  • проведення ТРО інформаційно-рекламної компанії під час телевізійної трансляції програм щодо забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телемовлення.

Оголошення про конкурс незабаром буде опубліковано в газеті «Голос України».

Нагадаємо, в мультиплексі МХ-5 «Зеонбуду» для регіонального та місцевого мовлення передбачено по 4 місця в кожному населеному пункті, які охоплює мережа «Зеонбуду». Решта 4 місця в мультиплексі передбачені для загальнонаціональних мовників. Попередні конкурси на вільні місця в МХ-5 для регіонального та місцевого мовлення проводила Нацрада минулого скликання у 2011 і 2012 роках. Відтоді в мультиплексі залишилося понад сотня вільних місць, а крім того з того часу частина регіональних і місцевих мовників відмовилися від своїх ліцензій, які були анульовані Нацрадою.

4 жовтня 2017 року Нацрада оголосила конкурс на регіональне цифрове мовлення. На нього регулятор виставив 120 вільних місць у мультиплексі МХ-5 у 85 населених пунктах (усюди обсяг мовлення – 24 години на добу): у 35 населених пунктах – по 2 вільних місця в мультиплексі, у 50 населених пунктах – по 1 вільному місці. У тому числі – вільні місця в шести обласних центрах: Кропивницький, Полтава, Тернопіль, Харків, Черкаси та Чернігів.

Утім, лише на 32 місця в 30 містах знайшлися претенденти. Участь у конкурсі взяли 15 компаній. У результаті конкурсу Нацрада розподілила 31 місце у 29 містах. Переможцями стали 13 мовників, програли в конкурсі двоє. Ще чотири компанії не були допущені до конкурсу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1873
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду