Прокат «Кіборгів» продовжено до середини березня

Прокат «Кіборгів» продовжено до середини березня

7 Лютого 2018
7820
7 Лютого 2018
15:48

Прокат «Кіборгів» продовжено до середини березня

7820
Прокат української стрічки Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги» про оборону Донецького аеропорту продовжено до середини березня цього року.
Прокат «Кіборгів» продовжено до середини березня
Прокат «Кіборгів» продовжено до середини березня

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила дистриб’юторська компанія Ukrainian Film Distribution (UFD), що займається прокатом стрічки.

Це пов’язано з виходом стрічки у форматі HD, що надало можливість показати її в кінотеатрах, які не пристосовані до демонстрації цифрового формату DCP.

«Із кінця січня стрічка демонструється в HD у зв’язку з високим глядацьким попитом. Імовірно, прокат буде пролонговано до середини березня», – повідомили в UFD.

Тим часом сьогодні, 7 лютого, на прес-конференції щодо участі України на «Берлінале» журналісти «1+1» дорікнули голові Державного агентства з питань кіно Пилипу Іллєнку, що він своїм наказом продовжив кінопрокат «Кіборгів» і хоче зірвати телевізійну прем’єру стрічки на «1+1», яку заплановано на 20 лютого цього року. На що голова Держкіно відповів, що не має до цього жодного стосунку.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook кіножурналістка Олеся Анастасьєва, кількість екранів, на яких демонструється стрічка «Кіборги» збільшилася майже в три рази порівняно з попереднім вікендом - з 8 до 23.

Наразі бокс-офіс стрічки складає 22,5 млн, його подивилися 309 тисяч глядачів.

Нагадаємо, фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги», який вийшов в прокат 6 грудня 2017 року, за перший вікенд зібрав 8 млн 186 тисяч 701 гривень.

За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекод для національних фільмів у вітчизняному прокаті: попередній лідер - стрічка «Dzidzio Контрабас» - за два перші вікенди показу зібрав 15 025 000 грн.

Успішному прокату не завадив навіть вихід на широкі екрани чергового епізоду голлівудського блокбастеру «Зоряні війни: Останні джедаї». 

Нагадаємо, що 11 грудня в Державному агентстві України з питань кіно відбулася зустріч чиновників із кінопрокатниками, ініційована Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, під час якої представники державних інституцій закликали гравців ринку не обмежувати прокат фільму «Кіборги» та нагадали, що в Україні встановлено квоту 15% для національних фільмів у кінотеатрах, за невиконання якої передбачено штраф у розмірі 1530 грн.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7820
Читайте також
13.12.2017 11:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
11 453
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду