Держкіно виділить на український стенд на «Берлінале» 600 тис. грн

Держкіно виділить на український стенд на «Берлінале» 600 тис. грн

7 Лютого 2018
1755
7 Лютого 2018
14:20

Держкіно виділить на український стенд на «Берлінале» 600 тис. грн

1755
Державне агентство з питань кіно виділить на діяльність українського стенду на кінофестивалі «Берлінале» 600 тис. грн, а також фінансово підтримає участь у фестивалі команди фільму Марисі Нікітюк «Коли падають дерева», що пройшов до конкурсної програми Panorama.
Держкіно виділить на український стенд на «Берлінале» 600 тис. грн
Держкіно виділить на український стенд на «Берлінале» 600 тис. грн

Про це сьогодні, 7 лютого, розповів голова Держкіно Пилип Іллєнко на прес-конференції щодо участі України на Європейському кіноринку (EFM) в рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю.

«Держкіно надасть близько 600 тис. грн на український стенд. Окремо ми надамо невелику суму на підтримку участі творчої групи фільму "Коли падають дерева", бо сам фестиваль оплачує участь лише однієї людини – режисера. Але в стрічки дуже цікавий каст, там є діти, і ми маємо дати їм можливість представити фільм, бо, очевидно, в журналістів до них буде багато запитань», – відповів на запитання «Детектора медіа» Пилип Іллєнко.

А також додав, що державні кошти не будуть витрачатися на ланчі та прийоми в рамках кіноринку, їхню вартість покриють представники індустрії.

Так, Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» витратить 380 тис. грн на бізнес-ланч у рамках Co-production Market для професіоналів галузі. Про це розповів директор фонду Тагір Імангулов.

За словами голови Асоціації кіноіндустрії України Володимира Яценка, загальний бюджет організації українського стенду на Європейському кіноринку наразі фіналізується і буде озвучений пізніше.

Серед основних подій, що представлятимуть Україну на кінофорумі:

  • 17 лютого - презентація Discover Ukraine в рамках Country Session - представлення України іноземним партнерам як кінематографічної локації з оновленим законодавчим середовищем, арсеналом сучасних сервісів та виробничих потужностей. Презентація, підготовлена на замовлення Держкіно «Українською кіноасоціацією», покликана заохотити іноземних кінопрофесіоналів та інвесторів до співпраці з українськими кінематографістами;
  • 18 лютого - бізнес-ланч в рамках Co-production Market для професіоналів галузі (за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього»);
  • 19 лютого - вечірка з нагоди представлення українського кіно в рамках 68-го Берлінського МКФ. Захід відбудеться за участі українських та іноземних представників кіноіндустрії й преси;
  • 20 лютого - світова прем’єра фільму «Коли падають дерева», реж. Марися Нікітюк, в рамках фестивальної програми Panorama Berlinale.

Усі події пройдуть під гаслом #UkraineIsYourDestination («Україна – твоє призначення»), яке було розроблене минулого року під час організації українського павільйону на кіноринку Marche du Film (професійному майданчику Каннського кінофестивалю).

Представники кіноіндустрії планують презентувати українські стенди і на інших кінофестивалях класу «А» протягом року, зокрема, в Каннах, Карлових Варах, Торонто, Амстердамі тощо. 

Нагадаємо, повнометражний дебютний фільм української режисерки Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» відібрано до конкурсної програми Panorama Berlinale 2018 Берлінського міжнародного кінофестивалю.

«Берлінале» є одним із найвпливовіших у світі кінофестивалів класу «А». Цього року він пройде з 15 по 25 лютого у Берліні (Німеччина). 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1755
Читайте також
20.02.2018 12:01
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
5 272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду