Фільм «Кіборги» показали у Вашингтоні

Фільм «Кіборги» показали у Вашингтоні

15 Березня 2018
2166
15 Березня 2018
10:03

Фільм «Кіборги» показали у Вашингтоні

2166
У Вашингтоні 14 березня відбувся перший у США показ фільму «Кіборги. Герої не вмирають».
Фільм «Кіборги» показали у Вашингтоні
Фільм «Кіборги» показали у Вашингтоні

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на посольство України в США.

«Стрічку було показано в Конгресі Сполучених Штатів у рамках дискусії «Російська гібридна війна проти України. Глобальна відповідь на глобальну загрозу», – йдеться в повідомленні посольства.

За даними дипломатів, у презентації фільму в столиці США брали участь зокрема режисер стрічки Ахтем Сеітаблаєв, продюсер Іванна Дядюра, герой України, колишній в’язень бойовиків Володимир Жемчугов.

«Розпочата Росією гібридна війна зараз усе більше набуває глобального характеру, а російська агресія проти України стала найсерйознішим викликом демократичним цінностям і міжнародному порядку», – зазначено  в повідомленні посольства з посиланням на слова посла України в США Валерія Чалого.

Як повідомляв «Детектор медіа», 19 березня прем’єрний показ художнього фільму «Кіборги. Герої не вмирають» відбудеться у Брюсселі.

Показ відвідають депутати Європарламенту, зокрема голова делегації ЄП до комітету парламентської асоціації ЄС-Україна Даріуш Розаті, інші європейські політики, дипломати, представники української громади у Бельгії тощо. Фільм покажуть за участю та під патронатом міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

«Кіборги» – воєнна драма-бойовик про захисників Донецького аеропорту. Стрічка стала одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Виробництвом займалася кінокомпанія «Ідас-філм». Зйомки відбувалися взимку-навесні 2017 року. Загальний бюджет фільму – близько 48 млн грн, половину з них надало Держкіно.

Режисер стрічки – Ахтем Сеітабалаєв, автор сценарію – Наталія Ворожбит, продюсер – Іванна Дядюра, оператор-постановник – Юрій Король.

Ролі у фільмі виконали Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Віктор Жданов, Олександр Піскунов, Роман Ясинський, В'ячеслав Довженко, Костянтин Темляк, Роман Семисал, Наталія Мосейчук, Олександр Загородний, Владислав Журенко.

Широкий прокат розпочався 7 грудня, прокатна компанія – Ukrainian Film Distribution.

Фільм «Кіборги» за перший вікенд зібрали 8 млн 186 тисяч 701 гривень. За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекод для національних фільмів у вітчизняному прокаті: попередній лідер - стрічка «Dzidzio Контрабас» - за два перші вікенди показу зібрав 15 025 000 грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2166
Читайте також
07.02.2018 15:48
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
7 821
13.12.2017 11:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
11 453
06.12.2017 11:25
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
6 902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду