На конкурс аналогових телевізійних частот знайшлися претенденти

На конкурс аналогових телевізійних частот знайшлися претенденти

10 Жовтня 2017
1338
10 Жовтня 2017
15:19

На конкурс аналогових телевізійних частот знайшлися претенденти

1338
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує підбити підсумки конкурсу на аналогові телевізійні частоти 3 листопада.
На конкурс аналогових телевізійних частот знайшлися претенденти
На конкурс аналогових телевізійних частот знайшлися претенденти

Про це повідомив на прес-конференції 10 жовтня голова Нацради Юрій Артеменко.

Попри те, що уряд планує вимикати аналогове телебачення 31 березня 2018 року, на конкурс знайшлися претенденти. За словами пана Артеменка, немає заявок тільки на 6 частот із 21, на інші частоти заявки є, на деякі – навіть по кілька претендентів.

Зокрема, на частоту у Вінниці подалася обласна телерадіокомпанія «Вінниччина», яка колись пішла з цієї частоти та припинила мовлення (у компанії ще є цифрова ліцензія). У минулому ця компанія належала ТОВ «Гамма-консалтинг» синів лідера Комуністичної партії Петра Симоненка. А у 2016 році її придбали мешканці Вінниці Олег Веретинський та Ігор Заворотний, які пов’язані з Володимиром Продивусом – вінницьким бізнесменом, народним депутатом 7-го скликання від «Партії регіонів». Під час зміни власника перший за два роки мовчання ефір канал дав 14 квітня – у день, коли Володимир Гройсман став прем'єр-міністром.

Нагадаємо, 20 липня Нацрада вирішила оголосити конкурс на 22 вільних аналогових телеканали у 8 областях України та затвердила конкурсні умови. Член Нацради Сергій Костинський пояснив проведення конкурсу міркуваннями інформаційної безпеки та потребами розвитку мовлення в прикордонні (хоча на конкурс також пропонуються низка частот у центрі країни). Конкурс було офіційно оголошено в газеті «Голос України» 26 липня. 31 серпня з конкурсу було вилучено одну частоту – в Кам’янці-Подільському. Таким чином, на конкурс залишилися виставлені 21 аналогова телевізійна частота у 8 областях.

Зауважимо, що Нацрада тривалий час уже не проводила конкурсів на аналогові телевізійні частоти, оскільки вимкнення аналогового мовлення планувалося спершу на червень 2015 року, потім на червень 2016 року, а нині перенесено на 31 березня 2018 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду