«Укрпошта» заохочуватиме видання, які візьмуться за редакційну передплату - НСЖУ

«Укрпошта» заохочуватиме видання, які візьмуться за редакційну передплату - НСЖУ

9 Жовтня 2017
1957
9 Жовтня 2017
18:01

«Укрпошта» заохочуватиме видання, які візьмуться за редакційну передплату - НСЖУ

1957
Дирекція УДППЗ «Укрпошта» готова запропонувати друкованим виданням знижку на оформлення передплати, якщо її здійснюватимуть самі редакції газет і журналів.
«Укрпошта» заохочуватиме видання, які візьмуться за редакційну передплату - НСЖУ
«Укрпошта» заохочуватиме видання, які візьмуться за редакційну передплату - НСЖУ

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Керівництво «Укрпошти» готове надати знижку в розмірі 10% від тарифу за приймання передплати, що становить 56 коп. за піврічну передплату та 80 коп. за річну на один примірник. До кінця тижня підприємство розгляне можливість збільшити цю знижку до 15%. Про це ішлося під час робочої зустрічі редакторів регіональних і національних ЗМІ з представниками «Укрпошти», що відбулася в НСЖУ 9 жовтня.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зазначив: для того, щоб у редакцій був стимул проводити передплату, варто збільшити розмір знижки до 1 гривні на півроку і 2 гривень на рік.

«Скажімо, аби отримати 560 гривень знижки, редакція власними силами організувати передплату на  1000 примірників, залучити коштів у обсязі 60-90 тисяч гривень. Це велика робота для невеликих редакційних колективів, тому стимул має бути більшим», – наголосив він.

Натомість, за словами першого заступника генерального директора «Укрпошти» Олександра Чернявського, максимальний розмір знижки, який може розглянути підприємство, – це 15%. 

«Ми готові піти на певний експеримент, щоб зрозуміти, наскільки редакції готові долучатися до забезпечення передплати», – зазначив він.

Водночас наголошувалося, що для отримання знижки редакція укладатиме додаткову угоду з «Укрпоштою», а передплатні дані вноситиме у спеціальну електронну форму.

Як запевнив Олександр Чернявський, днями буде остаточно визначено розмір знижки та розроблено покрокові інструкції для її одержання.

Участь у нараді взяли активісти НСЖУ, представники національних ЗМІ («Голос України», «Урядовий кур’єр», «Сегодня», «Хозяин») та регіональних видань (з Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Волинської, Полтавської, Харківської областей).

Нагадаємо, 16 серпня Олександр Чернявський повідомив, що підприємство до кінця серпня планує розрахуватися з усіма редакціями, з якими у поштового відомства оформлені акти звірки, та протягом місяця - з тими, де виникає потреба в дооформленні.

Передплата газет і журналів на друге півріччя 2017 року станом на 1 липня склала, за даними «Укрпошти», 9 661,91 мільйонів примірників, тобто 94,4% до аналогічного періоду торік. Серед цих тиражів 57% - загальнонаціональні видання, 42,9% – місцеві, 0,005% – зарубіжні.  Водночас порівняно з передплатою на перше півріччя передплата дещо зменшилася. На 1 січня цього року було передплачено 10 млн 039 тис. примірників газет і журналів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1957
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду