«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ»

«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ»

31 Серпня 2017
2965
31 Серпня 2017
14:05

«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ»

2965
«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку 106,2 МГц радіомережі «Хіт ФМ». Рішення віддати цю частоту «Хіт ФМ» ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на конкурсі 31 серпня.
«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ»
«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ»

31 серпня Нацрада підбивала підсумки конкурсу на 26 ФМ-частот для добудови існуючих радіомереж, оголошеного 31 травня. Найбільша конкуренція виникла за частоту в Луцьку, на яку претендували дві загальнонаціональні комерційні мережі «Хіт ФМ» (холдинг «ТАВР Медіа» Миколи Баграєва та Віктора Пінчука) і Power FM (холдинг Business Radio Group Анатолія Євтухова та Віталія Хомутинніка), регіональна радіостанція «Львівська хвиля», нова місцева радіостанція «Радіо 12 ФМ» і некомерційна громадська радіостанція «Громадське радіо».

У результаті Нацрада віддала частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ» холдингу «ТАВР Медіа». Члени Нацради аргументували своє рішення тим, що Луцьк – один з небагатьох обласних центрів, де досі немає «Хіт ФМ», і це місто потрібне для добудови його мережі.

Таке рішення Нацради викликало обурення представників «Громадського радіо». Вони звинуватили Нацраду в лобізмі комерційних мовників і перекресленні планів розвитку «Громадського радіо».

«Ви ставите комерційне мовлення перед громадським. Ви перекреслили розвиток нашої радіокомпанії в конкретному регіоні, незважаючи на побажання місцевої адміністрації, на побажання слухачів. Ви не дали змоги почати нам заробляти на рекламі, а не тільки на грантах. Нацрада показала своє справжнє обличчя цим рішенням», – заявив головний редактор «Громадського радіо» Кирило Лукеренко.

«Громадське радіо” могла би стати єдиною розмовною станцією в Луцьку, де й так велика конкуренція музичних радіостанцій. Ви відкрито лобіюєте “Хіт ФМ”, яке належить Баграєву та Пінчуку, які мають багато інших радіостанцій», – додала Наталя Соколенко.

У дискусію втрутився керівник радіомереж «Люкс ФМ» і «Максимум ФМ» Роман Андрейко (його компанії претендували на інші частоти): «Слово комерційний мовник” звучить як обзивалка. Я – комерційний мовник, не треба цим дорікати. Я вважаю, що ми теж важливу місію виконуємо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду