detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
31.08.2017 14:05
«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ»
«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ»
«Громадське радіо» програло частоту в Луцьку 106,2 МГц радіомережі «Хіт ФМ». Рішення віддати цю частоту «Хіт ФМ» ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на конкурсі 31 серпня.

31 серпня Нацрада підбивала підсумки конкурсу на 26 ФМ-частот для добудови існуючих радіомереж, оголошеного 31 травня. Найбільша конкуренція виникла за частоту в Луцьку, на яку претендували дві загальнонаціональні комерційні мережі «Хіт ФМ» (холдинг «ТАВР Медіа» Миколи Баграєва та Віктора Пінчука) і Power FM (холдинг Business Radio Group Анатолія Євтухова та Віталія Хомутинніка), регіональна радіостанція «Львівська хвиля», нова місцева радіостанція «Радіо 12 ФМ» і некомерційна громадська радіостанція «Громадське радіо».

У результаті Нацрада віддала частоту в Луцьку радіомережі «Хіт ФМ» холдингу «ТАВР Медіа». Члени Нацради аргументували своє рішення тим, що Луцьк – один з небагатьох обласних центрів, де досі немає «Хіт ФМ», і це місто потрібне для добудови його мережі.

Таке рішення Нацради викликало обурення представників «Громадського радіо». Вони звинуватили Нацраду в лобізмі комерційних мовників і перекресленні планів розвитку «Громадського радіо».

«Ви ставите комерційне мовлення перед громадським. Ви перекреслили розвиток нашої радіокомпанії в конкретному регіоні, незважаючи на побажання місцевої адміністрації, на побажання слухачів. Ви не дали змоги почати нам заробляти на рекламі, а не тільки на грантах. Нацрада показала своє справжнє обличчя цим рішенням», – заявив головний редактор «Громадського радіо» Кирило Лукеренко.

«Громадське радіо” могла би стати єдиною розмовною станцією в Луцьку, де й так велика конкуренція музичних радіостанцій. Ви відкрито лобіюєте “Хіт ФМ”, яке належить Баграєву та Пінчуку, які мають багато інших радіостанцій», – додала Наталя Соколенко.

У дискусію втрутився керівник радіомереж «Люкс ФМ» і «Максимум ФМ» Роман Андрейко (його компанії претендували на інші частоти): «Слово комерційний мовник” звучить як обзивалка. Я – комерційний мовник, не треба цим дорікати. Я вважаю, що ми теж важливу місію виконуємо».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY