ZIK показав кінцевими бенефіціарами не тільки Петра Димінського

ZIK показав кінцевими бенефіціарами не тільки Петра Димінського

28 Липня 2017
4137
28 Липня 2017
17:05

ZIK показав кінцевими бенефіціарами не тільки Петра Димінського

4137
Телеканал ZIK (одна з його юридичних осіб – ТОВ «ТРК “Міст ТБ”») розкрила нових кінцевих бенефіціарних власників: крім Петра Димінського до числа бенефіціарів входять його дочки Анастасія Димінська, Жанна Димінська і дружина Олена Димінська.
ZIK показав кінцевими бенефіціарами не тільки Петра Димінського
ZIK показав кінцевими бенефіціарами не тільки Петра Димінського

Відповідні зміни до ліцензій телеканалу ZIK, які записані на ТОВ «ТРК “Міст ТБ”» (супутникова та ефірні аналогові ліцензії), внесла 27 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Ці ж кінцеві бенефіціарні власники вказані в єдиному державному реєстрі.

Голова Нацради Юрій Артеменко запитав у представника ZIK: «До мене доходить різна інформація, що хтось інший стоїть за каналом. Є хтось інший, хто впливає?». Представник ZIK відповів: «Я таких не знаю. Петра Петровича я бачив на заходах каналу, когось іншого – ні».

Раніше в структурі власності ТОВ «ТРК “Міст ТБ”» був зазначений один кінцевий бенефіціар – Петро Димінський, який володів каналом через кіпрську компанію Alvho Trading Limited та українське ТОВ «Західна інформаційна корпорація».

Петро Димінський визнав себе кінцевим бенефіціаром каналу ZIK не одразу: навесні 2016 року ZIK називав своїм кінцевим бенефіціарним власником громадяна Кіпру Ангелоса М. Лоізоу. Але восени 2016 року канал подав до Нацради нову інформацію, у якій показав вплив на ZIK Петра Димінського.

Зауважимо, що канал ZIK віднедавна має ще одну юридичну особу – ТОВ «ТРК “Нові комунікації”», яке володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3. Наприкінці 2016 року ця компанія змінила структуру власності і вказала своїм кінцевим бенефіціарним власником Петра Димінського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4137
Читайте також
08.12.2017 13:22
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 512
28.08.2017 17:33
Галина Петренко
«Детектор медіа»
6 213
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду