Нацрада планує розглянути питання продовження ліцензій «Радио Вести» на наступному засіданні

Нацрада планує розглянути питання продовження ліцензій «Радио Вести» на наступному засіданні

9 Лютого 2017
1743
9 Лютого 2017
18:11

Нацрада планує розглянути питання продовження ліцензій «Радио Вести» на наступному засіданні

1743
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує розглянути заяви про продовження строку дії ліцензій двох компаній, які мовлять з позивним «Радио Вести» в Києві та Харкові, на наступному засіданні.
Нацрада планує розглянути питання продовження ліцензій «Радио Вести» на наступному засіданні
Нацрада планує розглянути питання продовження ліцензій «Радио Вести» на наступному засіданні

Про це «Детектору медіа» повідомили члени Нацради.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук пояснила відстрочку з розглядом заяв очікування відповіді Служби безпеки України на запит Нацради перевірити, чи дійсно колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко є кінцевим бенефіціаром «Радио Вести».

«Ми чекали відповіді СБУ. Якщо вона навіть не надійде до кінця цього тижня – все одно будемо розглядати (заяви. – ДМ), тому що не можна тримати компанії в підвішеному стані», - сказала вона.

Коментуючи заяву холдингу «Вести Украина» про те, що СБУ не вповноважена досліджувати кінцевих бенефіціарів телерадіоорганізацій, Уляна Фещук сказала: «У нашому профільному законі написано, що ми маємо право звертатися до будь-яких державних органів для надання інформації. Ми не знаємо, що нам відповість СБУ. Якщо говорити про компетенцію, то в Україні немає взагалі таких органів, які мають право це досліджувати. Побачимо, яку відповідь нам дадуть, але розглядати все одно будемо. Сподіваюся, на наступному засіданні».

Як відомо, «Радио Вести» мовить у Києві, Харкові та Дніпрі на базі ліцензій трьох радіокомпаній – ТОВ «ТРК "Дивосвіт"», ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Мастер"» і ТОВ «ТРК "Світ"». Строк дії двох ліцензій (на мовлення в Києві та Харкові) завершується в лютому 2017 року. Радіокомпанії звернулися до Нацради із заявами про продовження ліцензій «Радио Вести», але Нацрада досі не розглянула ці заяви.

29 грудня 2016 року медіахолдинг «Вести Украина» заявив, що Нацрада зволікає з розглядом заяви «Радио Вести» про продовження ліцензії, і тому повідомив працівників радіостанції про можливе скорочення. Заступниця голови Нацради Уляна Фещук у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що ліцензії «Радио Вести» діють, доки Нацрада не розгляне заяви (навіть якщо строк дії ліцензій закінчився), і Нацрада ще буде приймати рішення за заявами радіокомпаній.

19 січня голова Нацради Юрій Артеменко спрогнозував, що рішення щодо продовження строку дії ліцензії «Радио Вести» буде непростим. Судячи з його слів, у регулятора є сумніви в прозорості власності радіостанції. Тим часом колектив «Радио Вести» звернувся за підтримкою до європейських колег, тому що занепокоєний відсутністю відповіді Нацради щодо продовження ліцензії радіостанції.

24 січня стало відомо, що Нацрада звернулася до Служби безпеки України з проханням перевірити розповсюджену у ЗМІ інформацію, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко є кінцевим бенефіціаром «Радио Вести». Реагуючи на це, медіахолдинг «Вести Украина» заявив, що СБУ не вповноважена надавати інформацію про бенефіціарів телерадіоорганізацій.

На додачу до підозр у непрозорій структурі власності «Радио Вести» має кілька попереджень від Нацради. Останнє попередження Нацрада оголосила ТОВ «ТРК "Дивосвіт"» (київська частота «Радио Вести») 24 листопада 2016 року за випуск програми «Люди говорять» з Тетяною Монтян, де лунали образи на адресу учасників Революції гідності.

Нещодавно керівниця холдингу «Вести Украина» Ольга Семченко заявила, що в радіогрупи «Тавр медіа» вже нібито є домовленості з Нацрадою щодо київської частоти 104,6 МГц «Радио Вести». Керівник «Тавр медіа» Ігор Чернишов це спростував.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1743
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду