Волинський тижневик «Сім’я і дім» видав версію шрифтом Брайля

Волинський тижневик «Сім’я і дім» видав версію шрифтом Брайля

23 Грудня 2016
2309
23 Грудня 2016
16:11

Волинський тижневик «Сім’я і дім» видав версію шрифтом Брайля

2309
Волинський медіахолдинг CID Media Group у партнерстві з ГО «Генерація успішної дії» видав газету, яку зможуть прочитати незрячі люди, – пілотний примірник тижневика «Сім’я і дім» шрифтом Брайля.
Волинський тижневик «Сім’я і дім» видав версію шрифтом Брайля
Волинський тижневик «Сім’я і дім» видав версію шрифтом Брайля

Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка тижневика «Сім’я і дім» Наталка Пахайчук.

Пілотний примірник містить 10 текстів на 28 сторінках формату А4. Наклад першого числа видання шрифтом Брайля становитиме до 30 примірників і буде безкоштовно розповсюджений адресно, а також надійде до місцевої організації УТОСу і Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору

«Ідея зробити нашу газету доступною людям з вадами зору виникла тоді, коли у Луцьку з’явилася можливість видавати поліграфію шрифтом Брайля. Адже в Луцьку уже два місяці працює Braille Studio, яку запустила місцева громадська організація “Генерація успішної дії” на кошти меценатів», – розповіла пані Пахайчук.

За її словами, фінансові витрати на друк газети взяв на себе медіахолдинг CID Media Group (об’єднує тижневик «Сім’я і дім», журнал «Сімейний порадник», радіо «СІД-FM, агенцію медіа технологій «СІД Інформ», інтернет-видання «Таблоїд Волині» та мережу гіперлокальних ЗМІ Rayon.in.ua). А спеціалісти з ГО «Генерація успішної дії» виконали друк на власному обладнанні.

Обладнання Braille Studio не призначене для великих тиражів. Тому ГО «Генерація успішної дії» почала збір коштів на брайль-бокс (index braille box), який дасть змогу за хвилину видрукувати 15 сторінок шрифтом Брайля. Вартість такого обладнання становить $16 тис. Реквізити для перерахунку коштів: ВОО ВГО «Генерація успішної дії» ЄДРПОУ 37004147 Р-р 26008055511197 МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2309
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду