detector.media
23.12.2016 16:11
Волинський тижневик «Сім’я і дім» видав версію шрифтом Брайля
Волинський тижневик «Сім’я і дім» видав версію шрифтом Брайля
Волинський медіахолдинг CID Media Group у партнерстві з ГО «Генерація успішної дії» видав газету, яку зможуть прочитати незрячі люди, – пілотний примірник тижневика «Сім’я і дім» шрифтом Брайля.

Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка тижневика «Сім’я і дім» Наталка Пахайчук.

Пілотний примірник містить 10 текстів на 28 сторінках формату А4. Наклад першого числа видання шрифтом Брайля становитиме до 30 примірників і буде безкоштовно розповсюджений адресно, а також надійде до місцевої організації УТОСу і Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору

«Ідея зробити нашу газету доступною людям з вадами зору виникла тоді, коли у Луцьку з’явилася можливість видавати поліграфію шрифтом Брайля. Адже в Луцьку уже два місяці працює Braille Studio, яку запустила місцева громадська організація “Генерація успішної дії” на кошти меценатів», – розповіла пані Пахайчук.

За її словами, фінансові витрати на друк газети взяв на себе медіахолдинг CID Media Group (об’єднує тижневик «Сім’я і дім», журнал «Сімейний порадник», радіо «СІД-FM, агенцію медіа технологій «СІД Інформ», інтернет-видання «Таблоїд Волині» та мережу гіперлокальних ЗМІ Rayon.in.ua). А спеціалісти з ГО «Генерація успішної дії» виконали друк на власному обладнанні.

Обладнання Braille Studio не призначене для великих тиражів. Тому ГО «Генерація успішної дії» почала збір коштів на брайль-бокс (index braille box), який дасть змогу за хвилину видрукувати 15 сторінок шрифтом Брайля. Вартість такого обладнання становить $16 тис. Реквізити для перерахунку коштів: ВОО ВГО «Генерація успішної дії» ЄДРПОУ 37004147 Р-р 26008055511197 МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY