Британський журнал Vogue уперше надрукували шрифтом Брайля

Британський журнал Vogue уперше надрукували шрифтом Брайля

14 Травня 2023
1429
14 Травня 2023
10:30

Британський журнал Vogue уперше надрукували шрифтом Брайля

1429
Друкований випуск із шрифтом Брайля можуть отримати читачі, які залишили заявку на сайті й офіційно підтвердили проблеми із зором. Окрім цього, редакція дозволяє безкоштовно завантажити електронну версію.
Британський журнал Vogue уперше надрукували шрифтом Брайля
Британський журнал Vogue уперше надрукували шрифтом Брайля

Британський Vogue вперше в історії випустив журнал, надрукований шрифтом Брайля для людей з порушенням зору. Про це йдеться на сайті видання.

Редакція повідомила, що у травневому випуску Vogue представлено матеріали про 19 людей з інвалідністю зі сфери моди, спорту, мистецтва та активізму.

Випуск створювали спільно з гендиректоркою консультаційної компанії з питань доступності Tilting the Lens Сінеад Берк. Вона зазначила, що цей журнал означає «початок, а не пункт призначення».

«Близько 16 мільйонів людей у ​​Великій Британії мають інвалідність, мільйони людей з інвалідністю, видимих чи непомітних, живуть поряд із нами. Настав час, щоб ми усвідомили, ким ми є як суспільство, і щоб мода побудувала кращу, доступнішу та інклюзивнішу індустрію» написав у своїй колонці головний редактор Едвард Еннінфул.

Безкоштовно отримати випуск із шрифтом Брайля можуть отримати читачі, які залишили заявку на сайті й офіційно підтвердили проблеми із зором. Його також можна завантажити.

Окрім цього, сайт містить аудіоверсію брайлівського журналу Vogue за травень 2023 року. 

Шрифт Брайля рельєфно-крапковий шрифт, розроблений французом Луїсом Брайлем. Він дозволяє людям із порушеннями зору читати за допомогою дотику рук.

Нагадаємо, нещодавно українська редакція журналу Vogue презентувала перше друковане видання від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Воно присвячене незламності українців та внеску кожного в спільну перемогу.

Фото: Vogue

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1429
Читайте також
29.07.2022 12:22
Лєна Чиченіна
для «Детектора медіа»
8 821
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду