Закриття Fs.to призвело до зростання аудиторії Kinogo у 2,5 раза – Іван Шестаков

Закриття Fs.to призвело до зростання аудиторії Kinogo у 2,5 раза – Іван Шестаков

30 Листопада 2016
5318
30 Листопада 2016
18:06

Закриття Fs.to призвело до зростання аудиторії Kinogo у 2,5 раза – Іван Шестаков

5318
Аудиторія піратського онлайн-кінотеатру Kinogo збільшилася в 2,5 раза після закриття Fs.to. Про це повідомив 30 листопада директор з маркетингу OTT-сервісу Megogo Іван Шестаков на прес-конференції, присвяченій темі боротьби з піратськими сервісами та захисту інтелектуальної власності в Україні.
Закриття Fs.to призвело до зростання аудиторії Kinogo у 2,5 раза – Іван Шестаков
Закриття Fs.to призвело до зростання аудиторії Kinogo у 2,5 раза – Іван Шестаков

Також за два останні тижні, відколи Кіберполіція припинила роботу найбільшого в Україні нелегального онлайн-кінотетру Fs.to, а сервіс Ex.ua анонсував припинення роботи після 30 листопада, користувачі почали переглядати значно більше нелегального відеоконтенту в соціальних мережах, зокрема російських - «ВКонтакте» та «Одноклассники».

Водночас зросла зацікавленість користувачів до легальних українських VOD та ОТТ-платформ. Наприклад, за останній тиждень приріст аудиторії сервісу Divan.tv збільшився в півтора рази. Про це розповів його засновник Андрій Колодюк. На його думку, таке підвищення інтересу відбулася, в тому числі, завдяки тому, що медіа стали більше писати про проблеми піратства в Україні.

Маркетинг-директор Megogo Іван Шестаков зазначив, що підвищення зацікавленості до його сервісу теж спостерігається, хоча й незначне: «Ми розвиваємося незалежно від того, чи припиняють свою роботу піратські сайти. Але важливо розуміти, що ефект від їхнього закриття не буде миттєвим, потрібно кілька місяців або й півроку. Цьому є просте пояснення: люди звикли користуватися безкоштовним контентом, раптом із якихось причин процес споживання ускладнюється, немає певного комфорту, і якийсь час користувач протримається без безкоштовних розваг, але згодом, так або інакше, лінь змусить його прийти до більш комфортного споживання. Наше завдання – зробити споживання контенту максимально комфортним на легальних платформах». 

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

Наступного дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua. Адміністрація платформи, що працює в тому числі як файлообмінник, попросила користувачів видалити інформацію та особисті файли з сайту до 30 листопада.

Причиною припинення роботи ресурсу, за інформацією в офіційному повідомленні, став новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частина, що стосується боротьби з піратством.

Утім, 17 листопада Президент України ветував закон і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями щодо його покращення. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5318
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fsociety
2703 дн. тому
Торрент трекери ніхто не відміняв, хто шукає той завжди знайде, fuck megogo
User
2703 дн. тому
А є такі користувачі, які звикли до кількох сайтів, навіть таких (типу торрент сайтів) закриття яких породжує відкриття інших. А це, в свою чергу, не вплине на зміну звичного користування безкоштовним контентом.
Vasyl
2703 дн. тому
Ресурси з українськомовними медіаконтентом закривають, а російськомовне підтримують. Ото дожилися, дорогі українці!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду