Кіберполіція припинила роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів

Кіберполіція припинила роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів

15 Листопада 2016
2761
15 Листопада 2016
17:12

Кіберполіція припинила роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів

2761
15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів України FS.to.
Кіберполіція припинила роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів
Кіберполіція припинила роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів

Як повідомив Департамент комунікацій Нацполіції, за час роботи нелегального онлайн-кінотеатру правовласникам було завдано збитків на кілька мільйонів гривень. Аудиторія сайтів сягала мільйона користувачів. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення авторського і суміжних прав. Назву ресурсу поліція не називає.

Мова йде про ресурс FS.to, повідомив у відеосюжеті Нацполіції Сергій Кропива, заступник начальника управління Департаменту кіберполіції Нацполіції.

За даними видання «Сегодня.ua», припинено роботу всієї групи сайтів FS, до якої входили ресурси FS.to, BRB.to, FS.ua та CXZ.to. Наразі всі перелічені сайти недоступні.

У поліції повідомили, що до Департаменту кіберполіції звернулись правовласники-учасники Американської асоціації кінокомпаній (Motion Picture Association of America) та низка українських правовласників щодо порушення авторських та суміжних прав одним з веб-ресурсів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав), у межах якого оперативники Департаменту кіберполіції припинили діяльність групи піратських онлайн-кінотеатрів.

«Вже вилучено обладнання, яке використовувалось для організації діяльності їх технічної інфраструктури. Проведено санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях, дата-центрах, помешканнях фігурантів кримінального провадження та зібрано додаткові докази протиправної діяльності веб-ресурсів», - йдеться в повідомленні поліції.

За даними поліції, до створення ресурсу були причетні близько 19 осіб, які адміністрували, підтримували та наповнювали сайт. «Проведені експертизи підтвердили збитки правовласникам у розмірі близько 5 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

«Окремо ідентифіковані іноземні (зокрема, «офшорні») та низка українських компаній. Через їх рахунки здійснювалася легалізація коштів, отриманих в результаті незаконної діяльності ресурсів злочинної групи», - повідомили в поліції.

Розслідування у кримінальному провадженні триває. У поліції зауважили, що продовжують постійний моніторинг мережі інтернет для виявлення фактів можливого відновлення роботи піратських сайтів.

Нагадаємо, у 2013 році міліція вже намагалася припинити роботу FS.to, вилучивши 20 серверів піратського ресурсу відповідно до виконання судового рішення. Але наступного ж дня сайт переїхав на нове доменне ім’я brb.to. Згодом було відновлено роботу й оригінального FS.to.

Фото, відео - Департамент комунікацій Нацполіції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2761
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду