detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
30.11.2016 18:06
Закриття Fs.to призвело до зростання аудиторії Kinogo у 2,5 раза – Іван Шестаков
Закриття Fs.to призвело до зростання аудиторії Kinogo у 2,5 раза – Іван Шестаков
Аудиторія піратського онлайн-кінотеатру Kinogo збільшилася в 2,5 раза після закриття Fs.to. Про це повідомив 30 листопада директор з маркетингу OTT-сервісу Megogo Іван Шестаков на прес-конференції, присвяченій темі боротьби з піратськими сервісами та захисту інтелектуальної власності в Україні.

Також за два останні тижні, відколи Кіберполіція припинила роботу найбільшого в Україні нелегального онлайн-кінотетру Fs.to, а сервіс Ex.ua анонсував припинення роботи після 30 листопада, користувачі почали переглядати значно більше нелегального відеоконтенту в соціальних мережах, зокрема російських - «ВКонтакте» та «Одноклассники».

Водночас зросла зацікавленість користувачів до легальних українських VOD та ОТТ-платформ. Наприклад, за останній тиждень приріст аудиторії сервісу Divan.tv збільшився в півтора рази. Про це розповів його засновник Андрій Колодюк. На його думку, таке підвищення інтересу відбулася, в тому числі, завдяки тому, що медіа стали більше писати про проблеми піратства в Україні.

Маркетинг-директор Megogo Іван Шестаков зазначив, що підвищення зацікавленості до його сервісу теж спостерігається, хоча й незначне: «Ми розвиваємося незалежно від того, чи припиняють свою роботу піратські сайти. Але важливо розуміти, що ефект від їхнього закриття не буде миттєвим, потрібно кілька місяців або й півроку. Цьому є просте пояснення: люди звикли користуватися безкоштовним контентом, раптом із якихось причин процес споживання ускладнюється, немає певного комфорту, і якийсь час користувач протримається без безкоштовних розваг, але згодом, так або інакше, лінь змусить його прийти до більш комфортного споживання. Наше завдання – зробити споживання контенту максимально комфортним на легальних платформах». 

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

Наступного дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua. Адміністрація платформи, що працює в тому числі як файлообмінник, попросила користувачів видалити інформацію та особисті файли з сайту до 30 листопада.

Причиною припинення роботи ресурсу, за інформацією в офіційному повідомленні, став новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частина, що стосується боротьби з піратством.

Утім, 17 листопада Президент України ветував закон і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями щодо його покращення. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY