Нацрада перенесла питання про зміну власників каналу «112 Україна»

Нацрада перенесла питання про зміну власників каналу «112 Україна»

28 Липня 2016
2052
28 Липня 2016
18:16

Нацрада перенесла питання про зміну власників каналу «112 Україна»

2052
28 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вдруге перенесла розгляд питання про переоформлення ліцензій шести компаній, що мовлять з логотипом «112 Україна», у зв’язку зі зміною власників, директорів і редакційних рад.
Нацрада перенесла питання про зміну власників каналу «112 Україна»
Нацрада перенесла питання про зміну власників каналу «112 Україна»

Питання перенесли через неявку представників ТОВ «Телерадіокомпанія “112-ТВ”», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Лідер ТВ».

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук повідомила, що члени Нацради хочуть поставити представникам компаній запитання щодо зміни їхньої структури власності, оскільки в єдиному державному реєстрі нині відсутня інформація про їхнього кінцевого бенефіціарного власника, яким раніше був Андрій Подщипков.

Нагадаємо, в липні стало відомо про зміну структури власності, директорів і складу редакційних рад групи з шести компаній, що мовлять з логотипами «112 Україна» і володіють ліцензіями на регіональне цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 та супутникове мовлення.

Компанії стали належати одна одній, також до структури їх власності додалися ТОВ «Інформаційне агентство “112.юей”» і ТОВ «Інформаційне агентство “112 Україна”». У структурі власності каналу «112 Україна» на всіх рівнях тепер лише українські юридичні особи.

Зі структури власності каналу «112 Україна» вибули кіпрські компанії Secundiana Media 112 Ltd, Tertiana Media 112 Ltd, Quartiana Media 112 Ltd, Quintiana Media 112 Ltd, Sextiana Media 112 Ltd і Septiana Media 112 Ltd, кінцевим бенефіціарним власником яких себе називав бізнесмен Андрій Подщипков.

Андрій Подщипков також пішов з посади директора двох компаній групи «112 Україна». А зі складу редакційної ради каналу вибула Ольга Зубрицька – сестра пана Подщипкова і дружина колишнього креативного продюсера «112 Україна» Віктора Зубрицького, якого міністр внутрішніх справ Арсен Аваковназивав медіакоординатором колишнього глави МВС Віталія Захарченка.

Зміни в структурі власності та керівництві компаній збіглися в часі з переходомнародного депутата і телеведучого Сергія Капліна з ефіру каналу «112 Україна» на канал NewsOne. Як відомо, з осені 2015 року Андрій Подщипков є заступником голови «Партії простих людей Сергія Капліна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2052
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду