Українська асоціація медіабізнесу створює «Медіа карту преси-2016»

Українська асоціація медіабізнесу створює «Медіа карту преси-2016»

13 Травня 2016
2661
13 Травня 2016
18:30

Українська асоціація медіабізнесу створює «Медіа карту преси-2016»

2661
УАВПП (нова назва - Українська асоціація медіа бізнесу) за сприяння проекту «У-Медіа» розпочала реалізацію проекту «Медіа карта преси-2016». Протягом чотирьох місяців асоціація буде збирати та узагальнювати інформацію про діючі вітчизняні друковані ЗМІ.
Українська асоціація медіабізнесу створює «Медіа карту преси-2016»
Українська асоціація медіабізнесу створює «Медіа карту преси-2016»

Про це повідомляє прес-служба Української асоціації медіабізнесу.

Результатом збору інформації стане база даних про друковані періодичні видання (газети та журнали) та їх ключові показники (періодичність, географія розповсюдження, тощо), а також про власників. Наступним етапом буде створення зручного сервісу для роботи з цією базою даних – пошуку, аналізу, тощо.

«Станом на початок 2016 року знайти достовірну інформацію про власників друкованого ЗМІ в Україні нелегко. Хоча 1 жовтня 2015 року набув чинності Закон № 674-VIII щодо забезпечення прозорості власності ЗМІ, однак його прийняття не вплинуло на стан прозорості інформації про власність у сфері друкованої преси. Читачу, як і раніше, нелегко дізнатися, хто є власником певного ЗМІ», - зазначає асоціація.

Консолідованої інформації та зручного пошуку, окрім питання власності, немає також і щодо географії діяльності, кількості видань на певні території та інших важливих характеристик ЗМІ. Зручний доступ до актуальної бази даних про діючі ЗМІ та їх характеристики надасть можливість: підвищити медіаграмотність населення; відслідковувати охоплення та прогнозувати масштаб/вплив замовних матеріалів; вивчати стан забезпечення доступу до інформації та плюралізм думок у окремих регіонах, містах, населених пунктах; застосовувати на практиці передбачені законодавством антимонопольні обмеження щодо ЗМІ.

Забезпечення прозорості медіа власності випливає з міжнародних зобов’язань та рекомендацій Західноєвропейських експертів (Рекомендацій Комітету Міністрів Ради Європи № R (94) 13 «Про заходи щодо сприяння прозорості ЗМІ»; Резолюція №1466 (2005) Парламентської Асамблеї Ради Європи «Про виконання обов’язків та зобов’язань Україною».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду