detector.media
13.05.2016 18:30
Українська асоціація медіабізнесу створює «Медіа карту преси-2016»
Українська асоціація медіабізнесу створює «Медіа карту преси-2016»
УАВПП (нова назва - Українська асоціація медіа бізнесу) за сприяння проекту «У-Медіа» розпочала реалізацію проекту «Медіа карта преси-2016». Протягом чотирьох місяців асоціація буде збирати та узагальнювати інформацію про діючі вітчизняні друковані ЗМІ.

Про це повідомляє прес-служба Української асоціації медіабізнесу.

Результатом збору інформації стане база даних про друковані періодичні видання (газети та журнали) та їх ключові показники (періодичність, географія розповсюдження, тощо), а також про власників. Наступним етапом буде створення зручного сервісу для роботи з цією базою даних – пошуку, аналізу, тощо.

«Станом на початок 2016 року знайти достовірну інформацію про власників друкованого ЗМІ в Україні нелегко. Хоча 1 жовтня 2015 року набув чинності Закон № 674-VIII щодо забезпечення прозорості власності ЗМІ, однак його прийняття не вплинуло на стан прозорості інформації про власність у сфері друкованої преси. Читачу, як і раніше, нелегко дізнатися, хто є власником певного ЗМІ», - зазначає асоціація.

Консолідованої інформації та зручного пошуку, окрім питання власності, немає також і щодо географії діяльності, кількості видань на певні території та інших важливих характеристик ЗМІ. Зручний доступ до актуальної бази даних про діючі ЗМІ та їх характеристики надасть можливість: підвищити медіаграмотність населення; відслідковувати охоплення та прогнозувати масштаб/вплив замовних матеріалів; вивчати стан забезпечення доступу до інформації та плюралізм думок у окремих регіонах, містах, населених пунктах; застосовувати на практиці передбачені законодавством антимонопольні обмеження щодо ЗМІ.

Забезпечення прозорості медіа власності випливає з міжнародних зобов’язань та рекомендацій Західноєвропейських експертів (Рекомендацій Комітету Міністрів Ради Європи № R (94) 13 «Про заходи щодо сприяння прозорості ЗМІ»; Резолюція №1466 (2005) Парламентської Асамблеї Ради Європи «Про виконання обов’язків та зобов’язань Україною».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY