У тендері «Радіокомітету» на дослідження радіослухання змагаються три компанії

У тендері «Радіокомітету» на дослідження радіослухання змагаються три компанії

2 Жовтня 2015
2229
2 Жовтня 2015
15:16

У тендері «Радіокомітету» на дослідження радіослухання змагаються три компанії

2229
У тендері «Радіокомітету» на дослідження радіослухання змагаються три компанії
У тендері «Радіокомітету» на дослідження радіослухання змагаються три компанії

У вересні галузеве об'єднання «Радіокомітет» завершило прийом заявок на участь у конкурсі відкритих пропозицій на проведення єдиного галузевого вимірювання радіослухання в Україні у 2016-2018 роках. Заяви на участь у тендері подали три дослідницькі компанії - GfK Ukraine, «TNS Україна» та Factum Group Ukraine. Про це повідомляє прес-служба «Радіокомітету».

 

Результати конкурсу будуть оголошені до 27 жовтня 2015 р. Переможець розпочне основне дослідження на замовлення міжгалузевого об'єднання «Радіокомітет» у січні 2016 року та здійснюватиме його протягом трьох років.

 

Нагадаємо, до «Радіокомітету» входять радіохолдинги «ТАВР медіа», «Український медіа холдинг», Business Radio Group, «Люкс»; рекламні холдинги та агенції Publicis Groupe, ADV Group (Initiative), Group M, UMG (UniversalMediaGroup), RadioExpert; а також, у якості керівного партнера, Незалежна асоціація телерадіомовників. На замовлення «Радіокомітету» дослідження з початку 2012 року здійснює GfK Ukraine, до цього з початку 2009 року його проводила «TNS Україна».

 

«Сподіваємося, що проведення нового тендеру збереже якість дослідження і сприятиме подальшій консолідації радіоіндустрії», - зазначив координатор «Радіокомітету» Віталій Гордузенко.

 

Директор відділу медіадосліджень компанії GfK Ukraine, яка наразі здійснює радіовимірювання, Ольга Росманова у коментарі «Радіокомітету» наголосила, що дослідження медіа в цілому, та, зокрема радіо - є важливим напрямком для компанії GfK як на глобальному, так і на кожному з регіональних ринків. «Наші міжнародні розробки і місцевий досвід дозволяють надати відповіді на всі питання української радіо-індустрії щодо її аудиторії», - зазначила пані Росманова.

 

«TNS Україна» раніше упродовж тривалого періоду вже проводила дослідження радіо аудиторії на замовлення «Радіокомітету». «Повернення цього контракту для нашої компанії вкрай важливе, адже воно дозволить не тільки розвивати радіодослідження самі по собі, але й мультимедійний напрям загалом, в пакеті з іншими нашими продуктами, - коментує Анна Добривечір, заступник керівного директора компанії. - По-перше, ми вже маємо вдалий досвід співпраці у радійних дослідженнях. По-друге, ми запропонували не лише проведення стандартного вимірювання радіоаудиторії, а цілий комплекс послуг. Наша розширена програма включає в себе стратегічне позиційне дослідження (NeedScope), яке може бути корисно всім радіостанціям, дослідження радіо аудиторії в Інтернеті, а також мультимедійні дослідження».

 

Іван Дубинський, генеральний директор Factum Group Ukraine, звернув увагу на те, що його компанія наразі є медіавимірювачем ринку інтернет-реклами, яке проводиться на замовлення Інтернет-асоціації України. Factum Group Ukraine досліджує поведінку українських онлайн-користувачів, ґрунтуючись на даних панелі Opinion Software Media.

 

«Наша пропозиція для "Радіокомітету" об'єднує сильну і досвідчену команду, яка багато років працює в галузі медіавимірювань, спеціалізовані польові ресурси, міжнародний досвід Групи, а також, що вкрай важливо в роботі з медіа даними, програмне забезпечення, яке довело свою ефективність і зручність в обробці і представленні даних медіадосліджень», - додав пан Дубинський.

 

З метою забезпечення максимально прозорої та професійної процедури обрання переможця тендеру «Радіокомітет» запросив як незалежного експерта компанію Kwendi, що спеціалізується на дослідженнях, аналізі та прогнозуванні впливу мас-медіа. «Незалежна асоціація телерадіомовників поставила завдання забезпечити прозорість проведення тендеру щодо вимірювань аудиторії радіо. Ми погодились, адже маємо багаторічний досвід та відпрацьовані технології проведення тендерів серед медійних агентств. Наша функція, як зовнішнього експерта, полягає у тому, щоб забезпечити належне проведення процедури, просту та зрозумілу систему вибору переможця», - зауважила Світлана Калініна, керівний партнер Kwendi Media Audit.

 

«Радіокомітет» оголосив тендер у березні 2015 року у зв'язку із закінченням наприкінці року договору з компанією GFK, що проводила дослідження радіослухання упродовж останніх чотирьох років. Дослідницька компанія GfK Ukraine виграла тендер на радіовимірювання в листопаді 2011 року. До цього дослідження ринку проводила компанія TNS Ukraine. Радіовимірювання на замовлення «Радіокомітету» проводиться в Україні з 2008 року.

 

Як писала «Детектор медіа», у вересні радіомережа «Радіо ЄС» (ПрАТ «Радіокомпанія "Гала"») зі скандалом вийшла з дослідження аудиторії радіо, яке на замовлення «Радіокомітету» здійснює GfK Ukraine.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду