«Радіокомітет» оголошує відкритий тендер на проведення досліджень радіослухання

«Радіокомітет» оголошує відкритий тендер на проведення досліджень радіослухання

25 Березня 2015
4025
25 Березня 2015
18:32

«Радіокомітет» оголошує відкритий тендер на проведення досліджень радіослухання

4025
«Радіокомітет» оголошує відкритий тендер на проведення досліджень радіослухання
«Радіокомітет» оголошує відкритий тендер на проведення досліджень радіослухання

Міжгалузеве об'єднання «Радіокомітет» оголошує конкурс відкритих пропозицій на проведення дослідження радіослухання в Україні. У грудні 2015 року закінчується договір з компанією GFK, яка проводила дослідження радіослухання упродовж останніх чотирьох років. Про це повідомляє прес-центр «Радіокомітету».

 

До участі в конкурсі запрошуються дослідницькі компанії, що мають досвід проведення медіадосліджень. Збір пропозицій від дослідницьких компаній триває до 18 вересня 2015 року. Оголошення результатів конкурсу має відбутись до 27 жовтня. Компанія-переможець розпочне основне дослідження 1 січня 2016 року.

 

За детальним технічним завданням щодо дослідження аудиторії радіо необхідно звертатися до координатора «Радіокомітету» Віталія Гордузенка за адресою gorduzenko@nam.com.ua, тел./факс: 044 254 55 56 (вн.№ 103).

 

Голова «Радіокомітету» Анна Жуковська сподівається, що відкритість тендеру приверне нових дослідників до радіоринку. «Завдяки компанії GFK і зміні методології дослідження (впровадження DAR на національному рівні), ми зміцнили позиції радіо, нівелювали різницю між національним охопленням (раніше анкета, тепер - CATI) і київським, - зазначила пані Жуковська, - Радіокомітет очікує отримати подальше поліпшення якості вимірювання аудиторії радіо, у якого буде безумовна довіра з боку прямих клієнтів і рекламних агентств. (Наприклад, впровадження PPM та іншої високоточної технології). Бажаю успіху всім учасникам і тендеру».

 

Маркетинг-директор радіогрупи «ТАВР Медіа» Оксана Шавель зазначила, що задоволена співпрацею з GFK, а від переможця тендеру очікує високої якості проведення досліджень: «Закінчується дія попереднього контракту і логічно, що наступає момент, коли ринок визначатиметься з подальшим партнером. Загальноприйнятий спосіб це - зробити тендер. Ми його оголошуємо. Очікування від проведення тендеру не змінюються вже багато років. Нам потрібна висока якість за прийнятну ціну».

 

Директор з маркетингу «Українського медіа холдингу» Юлія Резніченко вважає, що новий тендер допоможе оптимізувати нову цінову політику та внесе зміни у технічне завдання дослідження. «За 2011-2012 роки «Радіокомітет» провів плідну роботу, в результаті якої на ринку радіо з'явилося нове індустріальне дослідження слухання радіо, яке упродовж чотирьох років проводила і продовжує проводити компанія GFK. Нова єдина система вимірювань дала поштовх у розвитку ринку радіореклами і певною мірою збільшила довіру до індустрії - на ринку спостерігалося зростання до 2014 року. Однак, драматичні події цього року негативно вплинули як на ринок реклами, так і на всю економіку країни в цілому, - зазначила пані Резніченко, - Хоч ми не маємо претензій до існуючого оператора вимірювань радіослухання, метою цього тендеру бачимо оптимізацію цінової пропозиції і можливість внести деякі зміни в техзавдання на основі отриманого досвіду».

 

Генеральний директор групи «Люкс» Роман Андрейко додає: «У всьому світі тендер - один із небагатьох шляхів на ринку до найкращих умов контракту. Тендер - це конкурс серед профільних компаній. Завдання складає індустрія - спільно радіостанції та рекламні агентства».

 

Нагадаємо, що «Радіокомітет» - міжгалузеве об'єднання, до якого входять найбільші радіохолдинги України - група ТАВР, «Український медіа холдинг», Business Radio Group, «Люкс»; мережеві рекламні агенції - Publicis Groupe, ADV Group (Initiative), Group M, UMG та Radio Expert - та, у якості керівного партнера,- Незалежна асоціація телерадіомовників.

 

Радіокомітет створений наприкінці 2007 року задля запуску єдиного галузевого дослідження радіоаудиторії, яким користуватимуться як самі радіостанції, так і рекламні агенції під час планування рекламних кампаній.

 

Нагадаємо, що в листопаді 2011 року тендер на радіовимірювання виграла дослідницька компанія GfK Ukraine. До цього дослідження ринку проводила компанія TNS Ukraine.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду