Ідею мультфільму «Мавка. Лісова пісня» придумали Созановський і Костюк

Ідею мультфільму «Мавка. Лісова пісня» придумали Созановський і Костюк

30 Вересня 2015
6705
30 Вересня 2015
15:29

Ідею мультфільму «Мавка. Лісова пісня» придумали Созановський і Костюк

6705
Ідею мультфільму «Мавка. Лісова пісня» придумали Созановський і Костюк
Ідею мультфільму «Мавка. Лісова пісня» придумали Созановський і Костюк

Компанії Film.ua та Animagrad розпочали роботу над своїм першим повнометражним мультфільмом за мотивами драми Лесі Українки - «Мавка. Лісова пісня», проект якого було презентовано на пітчингу в рамках медіафоруму Kiev Media Week. Про це повідомляє прес-служба Film.ua.

 

Ідея створити історію на основі слов'янських міфів і класичної п'єси Лесі Українки належить власнику Film.ua Сергію Созановському та його дружині, продюсеру Film.ua Ірині Костюк. За словами пані Костюк, українські і слов'янські теми зараз у тренді в усьому світі. На її думку, автентика в поєднанні з універсальними образами - запорука успіху як на локальному, так і на міжнародному ринку.

 

«Поєднання сучасного і вічного, чисто слов'янського й універсального, пронизливої любовної історії та гумору, екшну і фентезі - має спрацювати і зробити проект унікальним. Наші образи не схожі ні на які інші в анімації, а історія - дуже самобутня. Саме тому вони будуть цікаві глядачам у всьому світі. Мавка - наш унікальний і розкішний казковий персонаж, і вона заслуговує такого ж чудового втілення та любові глядачів у всьому світі, як свого часу Рапунцель, Русалонька, Снігова Королева, Білосніжка та інші героїні казок і легенд, увічнені в популярних мультфільмах», - каже пані Костюк.

 

Як писала «Детектор медіа», «Мавка. Лісова пісня» - це повнометражний 85-хвилинний мультфільм, розрахований на сімейну аудиторію, виконаний у 3D-анімації. Реліз планується на кінець 2017 року. Бюджет проекту - $ 5 млн. Мультфільм створюється трьома мовами - англійською, українською та російською. Сценарій пише російська сценарна група «Сахар+1kg» («Вовки та вівці», «Привид», «Ялинки 1914», «Джунглі», «Ялинки 2»).

 

Сценарій створюється за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки, але історія матиме щасливий фінал і нових комічних персонажів. В основі сюжету - історія кохання лісової німфи Мавки і звичайного сільського хлопця Лукаша. Герої протистоятимуть злу, втіленим в образі Килини - фабрикантші, яка охоплена бажанням підкорити природу і зберегти вічну молодість. В її арсеналі - дивовижні механічні розробки. На боці ж Мавки - сила природи, її міць і гармонія.

 

Прототипами основних локацій мультфільму стали реальні українські природні заповідники: село Вилкове, тунель кохання в Клевані, Буцький каньйон і Карпати. Художником по костюмах, як уже писала «Детектор медіа», виступає український дизайнер Ольга Навроцька. Саундтрек і пісні до фільму напишуть сучасні українські музиканти.

 

 

Локації

 

Художники студії Animagrad уже розробили унікальних персонажів, розповів керівник студії Єгор Олесов. Наприклад, Мавка - уособлення природи - мінятиме колір очей і волосся залежно від настрою і пори року. А її голову прикрашатимуть вінки з живих метеликів, світлячків і сонечок. «У нас є амбіція - Мавка повинна стати новим улюбленим образом дівчаток з усього світу», - кажуть продюсери проекту.

 

Мавка

 

«Розроблені нами персонажі точно здивують глядачів. Крім головних героїв, у нас є чарівні комедійні персонажі - Вовкодав Надійка, Котожабик і Пугач Філя, схильний впадати в ступор у разі панічної атаки, - розповідає Анна Єлісеєва, креативний продюсер проекту. - Дорослі побачать у фільмі метафору - протистояння природи людини псевдопрогрессу. Дітям, ми впевнені, сподобаються захоплюючі пригоди, які чекають героїв, динаміка, яскравість образів і прекрасна музика».

 

 

 

Русалка

 

 

 

Котожабик

 

«На сьогоднішній день повнометражна анімація для сімейної аудиторії - один з найсильніших трендів у кінобізнесі. І один з найприбутковіших - приклади зарубіжних і російських колег, говорять про те, що інвестиції в такі проекти в разі успіху повертаються сторицею. Для Film.ua Group створення повнометражних мультфільмів - це новий стратегічний напрям. Крім «Мавка. Лісова пісня», прем'єра якої запланована на 2017 рік, у нас у розробці пакет анімаційного кіно. У планах компанії - випускати по релізу на рік», - наголосила Ірина Костюк.

 

Як писала «Детектор медіа», українська анімаційна студія Animagrad, що входить до складу групи компаній Film.ua Group, працює над пакетом повнометражних мультфільмів і лінійкою анімаційних серіалів. Зокрема, до 2019 року планується випустити в прокат три повнометражні мультфільми: «Руслан і Людмила», «Мавка. Лісова пісня» і «Снігова республіка». Крім того, Animagrad завершує роботу над четвертим сезоном мультсеріалу «Ескімоска» та розпочинає роботу над анімаційними серіалами «Тікі» та «Елементарія».

 

8 вересня проект повнометражного 3D-мультфільму «Мавка. Лісова пісня» переміг у пітчингу з копродукції медіафоруму Kiev Media Week.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6705
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Яна
488 дн. тому
Відгукніться! Ідея відтворення персонажу - Мавки у ляльку з якою могли б гратись дівчатка.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду