«Українська правда» запускає розділ «УП. Культура» на чолі з Катериною Ботановою

«Українська правда» запускає розділ «УП. Культура» на чолі з Катериною Ботановою

8 Вересня 2015
3304
8 Вересня 2015
11:32

«Українська правда» запускає розділ «УП. Культура» на чолі з Катериною Ботановою

3304
«Українська правда» запускає розділ «УП. Культура» на чолі з Катериною Ботановою
«Українська правда» запускає розділ «УП. Культура» на чолі з Катериною Ботановою

Інтернет-видання «Українська правда. Життя» з 8 вересня запускає розділ «УП. Культура». Про це у своїй колонці на сторінках «Української правдию Життя» повідомила головний редактор «УП. Культура» Катерина Ботанова.

 

Стартує розділ у вигляді вкраплень контенту на «УП. Життя», де матеріали про культуру маркуватимуться зеленим кольором. Стосуватимуться ці матеріали й України, і Європейського Союзу.

 

Як повідомляється на «УП.Життя», виконавчою редакторкою розділу буде Ганна Васик.

 

«Ми писатимемо про те, які процеси і явища відбуваються в культурі сьогодні та що це означає для всіх нас, - зазначила Катерина Ботанова. -  Ми будемо намагатись зрозуміти, яким суспільство бачить себе сьогодні в дзеркалі мистецтва, і чому йому це не дуже подобається. Ми показуватимемо те, як культуру розуміють у Європейському Союзі, як там працюють механізми підтримки і розвитку. Ми будемо розказувати історії. Ми будемо вчитись одне в одного, як ставати агентами змін».

 

Як пише у своїй колонці головний редактор «УП. Культура», започаткування такого розділу є відповіддю на зменшення публікацій на культурну тематику у ЗМІ та соцмережах. За концепцією, розділ аналізуватиме  процеси і явища, які відбуваються в культурі сьогодні.

 

Катерина Ботанова висвітлюює тему культури вже не перший десяток років. У її бекграунді - п'ятирічий досвід роботи на посаді  директора фундації «Центр сучасного мистецтва», головного редактора онлайн-журналу Korydor, який було засновано у 2010-му. Вона активна учасниця платформ стратегічних ініціатив «Культура-2025». Катерина Ботанова  - експерт Європейської комісії з розробки і впровадження програми «Культура» для регіону «Східного партнерства». Як експерт із культурних комунікацій працювала із «Мистецьким Арсеналом», «Гудімов Арт Проектом», «Потягом 76». Член Європейського культурного парламенту і Наглядової ради міжнародного фестивалю мистецтва і комунікації Flow.

 

Ганна Васик - кандидат філософських наук за спеціальністю «філософія культури» та «філософська антропологія», магістр політології. Протягом 2013-2014 років була виконавчою редакторкою журналу Art Ukraine. До цього - керівник освітнього напрямку в «Культурному проекті» та спеціаліст з корпоративної філантропії та зв'язків у JTI.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «УП. Життя»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду