detector.media
08.09.2015 11:32
«Українська правда» запускає розділ «УП. Культура» на чолі з Катериною Ботановою
«Українська правда» запускає розділ «УП. Культура» на чолі з Катериною Ботановою

Інтернет-видання «Українська правда. Життя» з 8 вересня запускає розділ «УП. Культура». Про це у своїй колонці на сторінках «Української правдию Життя» повідомила головний редактор «УП. Культура» Катерина Ботанова.

 

Стартує розділ у вигляді вкраплень контенту на «УП. Життя», де матеріали про культуру маркуватимуться зеленим кольором. Стосуватимуться ці матеріали й України, і Європейського Союзу.

 

Як повідомляється на «УП.Життя», виконавчою редакторкою розділу буде Ганна Васик.

 

«Ми писатимемо про те, які процеси і явища відбуваються в культурі сьогодні та що це означає для всіх нас, - зазначила Катерина Ботанова. -  Ми будемо намагатись зрозуміти, яким суспільство бачить себе сьогодні в дзеркалі мистецтва, і чому йому це не дуже подобається. Ми показуватимемо те, як культуру розуміють у Європейському Союзі, як там працюють механізми підтримки і розвитку. Ми будемо розказувати історії. Ми будемо вчитись одне в одного, як ставати агентами змін».

 

Як пише у своїй колонці головний редактор «УП. Культура», започаткування такого розділу є відповіддю на зменшення публікацій на культурну тематику у ЗМІ та соцмережах. За концепцією, розділ аналізуватиме  процеси і явища, які відбуваються в культурі сьогодні.

 

Катерина Ботанова висвітлюює тему культури вже не перший десяток років. У її бекграунді - п'ятирічий досвід роботи на посаді  директора фундації «Центр сучасного мистецтва», головного редактора онлайн-журналу Korydor, який було засновано у 2010-му. Вона активна учасниця платформ стратегічних ініціатив «Культура-2025». Катерина Ботанова  - експерт Європейської комісії з розробки і впровадження програми «Культура» для регіону «Східного партнерства». Як експерт із культурних комунікацій працювала із «Мистецьким Арсеналом», «Гудімов Арт Проектом», «Потягом 76». Член Європейського культурного парламенту і Наглядової ради міжнародного фестивалю мистецтва і комунікації Flow.

 

Ганна Васик - кандидат філософських наук за спеціальністю «філософія культури» та «філософська антропологія», магістр політології. Протягом 2013-2014 років була виконавчою редакторкою журналу Art Ukraine. До цього - керівник освітнього напрямку в «Культурному проекті» та спеціаліст з корпоративної філантропії та зв'язків у JTI.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «УП. Життя»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY