detector.media
04.09.2015 20:31
На 5-му каналі стартує нова програма «Геополітика з Андрієм Сусленком»
На 5-му каналі стартує нова програма «Геополітика з Андрієм Сусленком»

У суботу, 5 вересня, 5 канал презентує новий аналітичний проект «Геополітика з Андрієм Сусленком». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Програма виходитиме в ефірі щосуботи о 20.10. Ведучий проекту - Андрій Сусленко.

 

5 канал обіцяє  щотижня аналізуватиме ключові геополітичні події, що, на перший погляд, не мають прямого стосунку до України, але будуть цікаві, корисні та важливі кожному українцю.

 

У першому випуску автор та ведучий проекту Андрій Сусленко разом з гостями у студії -  експертом Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Наталією Беліцер та старшим радником з питань правового захисту агентства ООН у справах біженців Анною Річ - обговорюватимуть тему міграційної кризи в ЄС. У випуску спробують спрогнозувати, чи не буде ця криза перешкодою для українських туристів, чи посиляться кордони з ЄС та чи віддалить це для України безвізовий режим.

 

Окрім цього, редакція проекту підготувала для глядачів 5-го ексклюзивні оцінки та думки експертів з різних точок світу, які розкажуть, як реагують на міграційну кризу в Європейському Союзі жителі країн, які є членами ЄС. Скайп-включенням в ефірі 5-го каналу будуть присутні: Кріс Готовський- професор Університету соціальних та гуманітарних наук, Варшава (Польща);  Деметріус Пападеметріу - президент Інституту міграційної політики, Брюсель (Бельгія); Василь Філіпчук - голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень; Андрас Фолдас - журналіст видання Index, Угорщина; Олександр Голубов - журналіст DW, Бонн (Німеччина).

 

«Останні два роки українці живуть у сильному стресі і у надзвичайно напруженому інформаційному просторі. Частіше за все, і це зрозуміло, наша увага направлена лише на події в Україні. Проте я вважаю, що необхідно бачити та розуміти більш широку картину світу. «Геополітика» покаже, як працює політичний світ, та яке місце у ньому займає Україна», - сказав Андрій Сусленко.

 

Нагадаємо, 1 вересня на 5-му каналі стартував  19-серійний цикл історичних програм «Останній міф». Передмовою до кожної серії якого буде 10-хвилинний діалог з режисером Володимиром Синельниковим - російським кінорежисером, документалістом, ім'я якого двічі занесене до Книги рекордів Гіннеса. У своєму циклі програм він намагатиметься подати альтернативний погляд на історію Другої світової війни.

 

Напередодні запуску циклу на каналі вийшов спецпроект «Останній міф - передмова», в якому інтелектуали, історики, філософи та журналісти разом з ведучим Андрієм Сусленком обговорили важливість та актуальність проблеми міфологізації історії. Експерти у студії спробували з'ясувати, хто розпочав Другу світову війну; хто переміг у протистоянні, яке забрало десятки мільйонів життів; чи можна відновити вирвані сторінки з історії війни та дописати ненаписане, а також проаналізують, чому Друга світова війна і сьогодні залишається останнім і головним міфом радянської пропаганди, віру в який підтримує Росія?


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY