detector.media
01.09.2015 11:16
Восени канал ZIK запустить антихам-шоу, політичний, громадський та розслідувальні проекти (ДОПОВНЕНО)
Восени канал ZIK запустить антихам-шоу, політичний, громадський та розслідувальні проекти (ДОПОВНЕНО)

Цієї осені телеканал ZIK представить політичний та громадський проекти «Рада 8.0» і «LifeKoд: Данило Яневський», журналістські розслідування в медицині «Лікарські таємниці» та в діяльності міського самоврядування «Таємниці ратуші», антихам-шоу «Почни із себе». Також ZIK запустить міжпрограмні продукти «Співаник» та «Говірник». Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив генеральний продюсер каналу Данило Нікуленко.

 

У новому сезоні слоган ZIKy буде: «Зовсім інший канал». «Тобто, ми прагнемо, щоби після стількох років насаджування чужого життя з екранів вітчизняних телеканалів українці як політична нація бачили себе - в історичній ретроспективі, сучасності, геополітичній перспективі - на ZIKy. Ми розширюємо аудиторію, робимо глядачів героями своїх проектів - так разом впливатимемо на формування суспільної думки і змінюватимемо країну теж разом», - розповів пан Нікуленко.

 

За його словами, ZIK залишається телеканалом журналістських розслідувань. «Тому в праймі будуть програми викривального формату. Політика, економіка, соціалка. З іншого боку, зберігаємо свій західноукраїнський колорит, який допомагає нам виділятися на загальному тлі», - зазначив генпродюсер.

 

Концепція нового сезону має суспільно-політичний характер. Фраза-лайнер 5-річчя ZIKy - «Змінюємо країну разом!»

 

Програмну сітку в новому сезоні буде структуровано під 24-годиннне мовлення. Усі програми в новому сезоні - власного виробництва, без закупного продукту, повідомив генпродюсер.

 

Зі старих програм в ефірі залишаться проекти, які генпродюсер називає «хребтом» каналу: «Гра в класику» з Сергієм Рахманіним, «Наші гроші» з Денисом Бігусом, які тепер виходитимуть щовівторка о 22:00 замість 22:40, «Брат за брата» з Дмитром і Віталієм Капрановими, хард-ток-шоу Остапа Дроздова Drozdov, «Історична правда з Вахтангом Кіпіані».

 

Модернізація торкнеться новинного блоку - новин «Огляд дня», тижневика «Погляд на тиждень». І наразі полягатиме вона в появі нових облич (Оксана Височанська - нова ведуча «Огляду», Наталка Струк - нове обличчя «Погляду»), оновленні дизайну студій, коректуванні форми подачі інформації.

 

Данило Нікуленко розповів детальніше про нові проекти сезону: «Плануємо запропонувати увазі глядачів драйвове антихам-шоу «Почни із себе». Проект про впорядкування нашого з вами життя, наближення його до європейських стандартів, про які стільки говориться. І впорядкування це відбувається нашими і вашими зусиллями, коли правильно паркуємо свої автівки, пропускаємо перехожих на пішохідних переходах, не залишаємо сміттєве звалище після виїзду на шашлики, кидаємо недопалки в урни... Далі. Політична програма «Рада.8.0», назва якої свідчить сама за себе. Розслідування в медицині - в «Лікарських таємницях» та місцевому самоврядуванні - в «Таємницях Ратуші». «LifeКод: Данило Яневський» «освоюватиме» громадський сектор. Власне, це найближчі прем'єри».

 

«Співаник» та «Говірник» - це міжпрограмні продукти про те, як українці говорять (у даному випадку - Західна Україна) та співають. «А найголовніше - вони про нашу ідентичність, про регіональне мовне і пісенне різноманіття, яке творить велику багату культуру України», - додав він. 

 

З нових ведучих на каналі з'являться Данило Яневський («LifeКод: Данило Яневський»), Віталій Землянко («Почни із себе»), Данило Мокрик («Рада.8.0»).

 

Нові проекти вироблятимуться як у київській, так і у львівській студіях каналу. «LifeКод: Данило Яневський» та «Рада 8.0» матимуть київську «прописку». «Таємниці Ратуші», «Лікарські таємниці», «Почни із себе» - львівську. 

                        

«Ми хочемо дати людям зовсім інший продукт.  Зовсім інший канал. Так позиціонуємо себе в новому телевізійному сезоні. І готові запропонувати нашим глядачам альтернативу.  Альтернативу власного виробництва, такий собі  телевізійний «хенд-мейд», матеріал, змістове наповнення, яке буде водночас актуальним, затребуваним, колоритним», - зазначає генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич, якого цитує прес-служба ZIK.

 

Стратегія розвитку телеканалу, як зазначає топ-менеджмент ZIK, формується у площині соціальної відповідальності.

 

«Українці в історичній ретроспективі, в сучасності та геополітичній перспективі - такий контент ми пропонуємо і будемо пропонувати нашій аудиторії. Допомога у формуванні громадянського суспільства - одне із завдань, яке ми собі ставимо, і яке намагаємося виконувати своїми засобами та методами», -  додає заступник гендиректора медіахолдингу ZIK Вадим Зак.

 

Генеральний продюсер телеканалу ZIK Данило Нікуленко вважає, що «нешаблонність» контенту телеканалу  дозволить йому завоювати аудиторію по всій країні.

 

«Наші «лонгріди» - проекти, орієнтовані на жанр журналістського розслідування. На сьогодні їх актуальність беззаперечна. І тут ми в авангарді.  А унікальні,  я не посоромлюся цього слова, речі, які ми робили і будемо продовждувати робити, на зразок,  спецпроектів «Освенцим.  Українська історія», «Друга світова: від війни до війни»,  трансляція новорічного концерту Віденської філармонії, ними ми просто пишаємося. Ми маємо власне бачення і  не боїмося втілювати його на екрані», - каже він.

 

Нагадаємо, невдовзі київська студія телеканалу ZIK має переїхати до нового офісу в Міжнародному центрі культури та мистецтв «Жовтневий палац».

 

До п'ятиріччя мовлення телеканал ZIK підготував для глядачів святкові міжпрограмні заставки із лідерами громадської думки в Україні.

 

Новий генеральний продюсер телеканалу Данило Нікуленко в інтерв'ю «Детектор медіа» розповів  про концепцію каналу ZIK, наміри потрапити до загальнонаціонального цифрового ефірного мультиплексу та конфлікт з колишнім гендиректором  каналу, народним депутатом Дмитром Добродомовим, який братиме участь у виборах мера Львова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY