Михайло Котов залишає посаду головреда «Forbes Украина» у зв’язку із завершенням контракту

Михайло Котов залишає посаду головреда «Forbes Украина» у зв’язку із завершенням контракту

31 Серпня 2015
2730
31 Серпня 2015
16:34

Михайло Котов залишає посаду головреда «Forbes Украина» у зв’язку із завершенням контракту

2730
Михайло Котов залишає посаду головреда «Forbes Украина» у зв’язку із завершенням контракту
Михайло Котов залишає посаду головреда «Forbes Украина» у зв’язку із завершенням контракту

Журнал «Forbes Украина» офіційно підтвердив, що Михайло Котов залишає посаду головного редактора видання, про що повідомляли джерела «Детектор медіа».

 

Як ідеться в повідомленні, пан Котов залишає проект у зв'язку із завершенням строку дії контракту. Рішення було прийнято за згодою сторін.

 

Виконувачем обов'язків головного редактора з 5 вересня та до моменту затвердження кандидатури нового головреда буде шеф-редактор сайту Forbes Євген Шпитко.

 

«Forbes Украина» заявляє, що найближчим чином планує представити ринку нові проекти.

 

Російський журналіст, колишній головний редактор інтернет-видання «Газета.ru» та екс-виконавчий директор РІА «Новости» Михайло Котов працював головним редактором «Forbes Украина» з липня 2013 року. На цій посаді він замінив Володимира Федоріна, який вирішив залишити український Forbes після оголошення про продаж UMH group Сергію Курченку.

 

За словами пана Котова, він завершив свою місію у виданні.

 

«За два роки, що минули, практично повністю оновилася редакція, розширилося коло тем і авторів, - каже пан Котов. - Журнал залишився актуальним і затребуваним читачами, а рейтинги Forbes - як і раніше, високоцитованими. Незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію, успішно продовжувалося проведення Forbes-клубів і Forbes-конференцій, причому у взаємодії із сайтом і журналом. Запущено україномовну версію сайту, підготовлено платформу для його перезапуску. "Forbes Украина" залишається провідним діловим виданням країни, його сумарна аудиторія зросла на чверть. Я вважаю свою місію у "Forbes Украина" завершеною».

 

У коментарі «Детектор медіа» на запитання, чи повертається він до Росії, чи планує залишатися в Україні для співпраці з іншими проектами,  Михайло Котов відповів: «Справа не в країні, а в цікавих проектах. Деякий час тому мені вже надійшла пара пропозицій - одна тут, інша в Росії. Але поки я залишаю всі двері відчиненими. Хочу пару-трійку місяців відпочити - останні два роки не були простими». 

 

Нагадаємо, на початку серпня американська компанія Forbes Media заборонила медіа холдингу UMH Group використовувати бренд Forbes та домен forbes.ua оскільки американський уряд включив власника UMH Group Сергія Курченка до переліку осіб, проти яких застосовуються санкції.

 

7 серпня припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua: він узагалі недоступний для користувачів. Натомість матеріали видання тепер розміщуються за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувається.

 

UMH Group заявив, що розглядає дії Forbes Media як спробу штучно створити підстави для припинення ліцензійного договору. На думку холдингу, включення пана Курченка до переліку осіб, на яких поширюються санкції США від 30 липня 2015 року, не впливає на права УМХ продовжувати видавати журнал і користуватися торговою маркою Forbes.

 

Тим часом, як стало відомо «Детектор медіа» з власних джерел, наразі тривають переговори щодо подальшої долі іншого активу UMH Group, який видається за американською ліцензією, - глянцевого журналу Vogue.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду