«Радіокомітет» призупинив дослідження радіослухання у 14 містах Донецької і Луганської областей

«Радіокомітет» призупинив дослідження радіослухання у 14 містах Донецької і Луганської областей

9 Червня 2015
2215
9 Червня 2015
11:21

«Радіокомітет» призупинив дослідження радіослухання у 14 містах Донецької і Луганської областей

2215
«Радіокомітет» призупинив дослідження радіослухання у 14 містах Донецької і Луганської областей
«Радіокомітет» призупинив дослідження радіослухання у 14 містах Донецької і Луганської областей

Галузеве об'єднання «Радіокомітет» призупинило проведення дослідження радіослухання у 14 містах зі зони АТО. Про це повідомляє прес-служба організації.

 

Дослідження не проводитимуться у таких містах Донецької та Луганської областей як Алчевськ, Антрацит, Артемівськ, Горлівка, Донецьк, Єнакієве, Красний Луч, Луганськ, Макіївка, Свердловськ, Стаханов, Торез, Харцизьк, Шахтарськ.

 

«У зв'язку з тим, що на цей момент в зоні АТО слухання радіо є нетиповим, а українські радіостанції мовлять з перебоями, з метою збереження довіри до дослідження, і для запобігання можливих маніпуляцій, «Радіокомітет» прийняв рішення тимчасово, починаючи з першої хвилі 2015 року, припинити дослідження радіослухання в містах Донецької та Луганської області, де проходить АТО», - коментує керівник Центру досліджень Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) та координатор «Радіокомітету» Віталій Гордузенко.

 

Директора відділу медіа досліджень GfK Ukraine Ольга Романова підкреслила, що ці міста будуть повернуті у дослідження, коли ситуація стабілізується та українські радіостанції зможуть відновити там повноцінне мовлення.

 

«Тож у 2015 році генеральна сукупність радіодослідження складатиметься з міст з населенням понад 50 тис. без Криму та згаданих міст. У першій хвилі дослідження до генеральної сукупності увійшло 70 міст, при цьому її розрахункове значення у 2015 році складає 13,6 мільйонів чоловік віком 12-65 років», - зазначили у прес-службі «Радіокомітету».

 

Вибірка дослідження є суцільною і репрезентативно охоплює всі міста за винятком Києва та Львова, у яких обсяг вибірки збільшений.

 

Нагадаємо, що «Радіокомітет» - міжгалузеве об'єднання, до якого входять найбільші радіохолдинги України - група ТАВР, «Український медіа холдинг», Business Radio Group, «Люкс»; мережеві рекламні агенції - Publicis Groupe, ADV Group, Group M, UMG та Radio Expert - та, у якості керівного партнера - Незалежна асоціація телерадіомовників. Радіокомітет створений наприкінці 2007 року задля запуску єдиного галузевого дослідження радіоаудиторії, яким користуються як самі радіостанції, так і рекламні агенції під час планування рекламних кампаній.

 

У березні 2015 року «Радіокомітет» оголосив конкурс відкритих пропозицій на проведення дослідження радіослухання в Україні, осільки в грудні 2015 року закінчується договір з компанією GFK, яка проводила дослідження радіослухання упродовж останніх чотирьох років. Збір пропозицій від дослідницьких компаній триває до 18 вересня 2015 року. Оголошення результатів конкурсу має відбутись до 27 жовтня. Компанія-переможець розпочне основне дослідження 1 січня 2016 року.

 

У травні «Радіокомітет» опублікував список агентств, що офіційно купують дані дослідницької компанії GFK, яка вивчає аудиторію радіо, та більше не надаватиме дані гравцям, які не інвестують у радіодослідження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду