detector.media
09.06.2015 11:21
«Радіокомітет» призупинив дослідження радіослухання у 14 містах Донецької і Луганської областей
«Радіокомітет» призупинив дослідження радіослухання у 14 містах Донецької і Луганської областей

Галузеве об'єднання «Радіокомітет» призупинило проведення дослідження радіослухання у 14 містах зі зони АТО. Про це повідомляє прес-служба організації.

 

Дослідження не проводитимуться у таких містах Донецької та Луганської областей як Алчевськ, Антрацит, Артемівськ, Горлівка, Донецьк, Єнакієве, Красний Луч, Луганськ, Макіївка, Свердловськ, Стаханов, Торез, Харцизьк, Шахтарськ.

 

«У зв'язку з тим, що на цей момент в зоні АТО слухання радіо є нетиповим, а українські радіостанції мовлять з перебоями, з метою збереження довіри до дослідження, і для запобігання можливих маніпуляцій, «Радіокомітет» прийняв рішення тимчасово, починаючи з першої хвилі 2015 року, припинити дослідження радіослухання в містах Донецької та Луганської області, де проходить АТО», - коментує керівник Центру досліджень Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) та координатор «Радіокомітету» Віталій Гордузенко.

 

Директора відділу медіа досліджень GfK Ukraine Ольга Романова підкреслила, що ці міста будуть повернуті у дослідження, коли ситуація стабілізується та українські радіостанції зможуть відновити там повноцінне мовлення.

 

«Тож у 2015 році генеральна сукупність радіодослідження складатиметься з міст з населенням понад 50 тис. без Криму та згаданих міст. У першій хвилі дослідження до генеральної сукупності увійшло 70 міст, при цьому її розрахункове значення у 2015 році складає 13,6 мільйонів чоловік віком 12-65 років», - зазначили у прес-службі «Радіокомітету».

 

Вибірка дослідження є суцільною і репрезентативно охоплює всі міста за винятком Києва та Львова, у яких обсяг вибірки збільшений.

 

Нагадаємо, що «Радіокомітет» - міжгалузеве об'єднання, до якого входять найбільші радіохолдинги України - група ТАВР, «Український медіа холдинг», Business Radio Group, «Люкс»; мережеві рекламні агенції - Publicis Groupe, ADV Group, Group M, UMG та Radio Expert - та, у якості керівного партнера - Незалежна асоціація телерадіомовників. Радіокомітет створений наприкінці 2007 року задля запуску єдиного галузевого дослідження радіоаудиторії, яким користуються як самі радіостанції, так і рекламні агенції під час планування рекламних кампаній.

 

У березні 2015 року «Радіокомітет» оголосив конкурс відкритих пропозицій на проведення дослідження радіослухання в Україні, осільки в грудні 2015 року закінчується договір з компанією GFK, яка проводила дослідження радіослухання упродовж останніх чотирьох років. Збір пропозицій від дослідницьких компаній триває до 18 вересня 2015 року. Оголошення результатів конкурсу має відбутись до 27 жовтня. Компанія-переможець розпочне основне дослідження 1 січня 2016 року.

 

У травні «Радіокомітет» опублікував список агентств, що офіційно купують дані дослідницької компанії GFK, яка вивчає аудиторію радіо, та більше не надаватиме дані гравцям, які не інвестують у радіодослідження.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY