«Радіо 24» почало мовлення в Харкові та Кіровограді замість Best FM

«Радіо 24» почало мовлення в Харкові та Кіровограді замість Best FM

20 Травня 2015
3352
20 Травня 2015
18:36

«Радіо 24» почало мовлення в Харкові та Кіровограді замість Best FM

3352
«Радіо 24» почало мовлення в Харкові та Кіровограді замість Best FM
«Радіо 24» почало мовлення в Харкові та Кіровограді замість Best FM

Радіомережа Андрія Садового та Романа Андрейка «Радіо 24» повернулася в ефір Харкова, де вона припинила мовлення в лютому 2014 року, а також розпочала мовлення в Кіровограді. Про це повідомляє прес-служба радіо.

 

У Харкові «Радіо 24» веде мовлення на частоті 104 МГц, у Кіровограді - 104,2 МГц. До кінця лютого 2014 року «Радіо 24» мовило в Харкові на частоті 100,5 МГц, але ця частота перейшла в розпорядження «Радио Вести».

 

Ліцензією на частоту 104,2 МГц у Кіровограді володіє ТОВ «АБ-радіо», що за ліцензією має позивний «АБ-радіо», але також ретранслювало Best FM. З кінця 2014 року радіокомпанія належить радіохолдингу бізнесмена Андрія Карпія «Перша українська радіогрупа».

 

Ліцензією на частоту 104 МГц у Харкові володіє ТОВ «Телерадіокомпанія "Нота"», що за ліцензією має позивний Best FM. Радіокомпанія донедавна теж належала радіохолдингу бізнесмена Андрія Карпія «Перша українська радіогрупа», але з осені 2014 року належить ТОВ «Медіа інвест плюс», основним власником якого є кіпрська компанія Nederman Limited. ТОВ «Медіа інвест плюс»стала власником чотирьох радіокомпаній, якими володів Андрій Карпій, що загалом охоплюють мережу з 27 частот. Три радіокомпанії з чотирьох захотіли змінити позивні та програмну концепцію на «Радио Вести», але Національна рада з питань телебачення і радіомовлення досі не задовольнила їхніх заяв. Не планувала змінювати позивних і концепції тільки ТРК «Нота», яка володіє частотами в Харкові та Донецьку, адже в Харкові вже є «Радио Вести» - там із цим позивним мовить ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Мастер"». До речі, саме на частоті ТРВК «Мастер» у Харкові в минулому мовило «Радіо 24».

 

На запитання «Детектор медіа», на чиїх частотах у Харкові та Кіровограді мовить «Радіо 24» та на яких підставах, генеральний директор радіостанції Роман Андрейко повідомив: «Програму для ефіру ми готуємо спільними зусиллями із місцевими мовниками, відповідно до договорів. Найближчим часом планується запуск місцевих новин та гостьових ефірів. Мовлення відбувається згідно з умовами діючих ліцензій та відповідно до закону про ТБ та радіомовлення».

 

Нагадаємо, що «Радіо 24» в ефірі з 2012 року. Концепція радіостанції - музика і факти, новини подаються кожні 15 хвилин. Наразі мережа «Радіо 24» охоплює 13 міст, у тому числі - Донецьк і Луганськ, де мовлення ведеться тимчасово на період АТО. Співвласниками юридичної особи «Радіо 24» - ТРК «Праймедіа» - є Роман Андрейко з дружиною. Пан Андрейко з дружиною є також співвласниками ТРК «Люкс» («Люкс ФМ» і канал «24»), у якій мажоритарним акціонером виступає дружина мера Львова Андрія Садового.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3352
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду