detector.media
20.05.2015 18:36
«Радіо 24» почало мовлення в Харкові та Кіровограді замість Best FM
«Радіо 24» почало мовлення в Харкові та Кіровограді замість Best FM

Радіомережа Андрія Садового та Романа Андрейка «Радіо 24» повернулася в ефір Харкова, де вона припинила мовлення в лютому 2014 року, а також розпочала мовлення в Кіровограді. Про це повідомляє прес-служба радіо.

 

У Харкові «Радіо 24» веде мовлення на частоті 104 МГц, у Кіровограді - 104,2 МГц. До кінця лютого 2014 року «Радіо 24» мовило в Харкові на частоті 100,5 МГц, але ця частота перейшла в розпорядження «Радио Вести».

 

Ліцензією на частоту 104,2 МГц у Кіровограді володіє ТОВ «АБ-радіо», що за ліцензією має позивний «АБ-радіо», але також ретранслювало Best FM. З кінця 2014 року радіокомпанія належить радіохолдингу бізнесмена Андрія Карпія «Перша українська радіогрупа».

 

Ліцензією на частоту 104 МГц у Харкові володіє ТОВ «Телерадіокомпанія "Нота"», що за ліцензією має позивний Best FM. Радіокомпанія донедавна теж належала радіохолдингу бізнесмена Андрія Карпія «Перша українська радіогрупа», але з осені 2014 року належить ТОВ «Медіа інвест плюс», основним власником якого є кіпрська компанія Nederman Limited. ТОВ «Медіа інвест плюс»стала власником чотирьох радіокомпаній, якими володів Андрій Карпій, що загалом охоплюють мережу з 27 частот. Три радіокомпанії з чотирьох захотіли змінити позивні та програмну концепцію на «Радио Вести», але Національна рада з питань телебачення і радіомовлення досі не задовольнила їхніх заяв. Не планувала змінювати позивних і концепції тільки ТРК «Нота», яка володіє частотами в Харкові та Донецьку, адже в Харкові вже є «Радио Вести» - там із цим позивним мовить ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Мастер"». До речі, саме на частоті ТРВК «Мастер» у Харкові в минулому мовило «Радіо 24».

 

На запитання «Детектор медіа», на чиїх частотах у Харкові та Кіровограді мовить «Радіо 24» та на яких підставах, генеральний директор радіостанції Роман Андрейко повідомив: «Програму для ефіру ми готуємо спільними зусиллями із місцевими мовниками, відповідно до договорів. Найближчим часом планується запуск місцевих новин та гостьових ефірів. Мовлення відбувається згідно з умовами діючих ліцензій та відповідно до закону про ТБ та радіомовлення».

 

Нагадаємо, що «Радіо 24» в ефірі з 2012 року. Концепція радіостанції - музика і факти, новини подаються кожні 15 хвилин. Наразі мережа «Радіо 24» охоплює 13 міст, у тому числі - Донецьк і Луганськ, де мовлення ведеться тимчасово на період АТО. Співвласниками юридичної особи «Радіо 24» - ТРК «Праймедіа» - є Роман Андрейко з дружиною. Пан Андрейко з дружиною є також співвласниками ТРК «Люкс» («Люкс ФМ» і канал «24»), у якій мажоритарним акціонером виступає дружина мера Львова Андрія Садового.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY