Телеканал ATR відкрив офіційний YouТube-канал з документалістикою

Телеканал ATR відкрив офіційний YouТube-канал з документалістикою

19 Травня 2015
2935
19 Травня 2015
14:59

Телеканал ATR відкрив офіційний YouТube-канал з документалістикою

2935
Телеканал ATR відкрив офіційний YouТube-канал з документалістикою
Телеканал ATR відкрив офіційний YouТube-канал з документалістикою

Кримськотатарський телеканал ATR, який з 1 квітня не виходить в ефір через відмову Роскомнагляду в перереєстрації, відкрив офіційний YouТube-канал. Про це канал повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«Щоб фільми, які були зроблені нами за минулий місяць, були доступні кожному, ми відкрили офіційний канал на YouТube. Тут наші свіжі роботи :) У майбутньому ми постараємося викласти сюди весь наш архів, який повинен бути надбанням всього народу. Підписуйтеся і поширюйте :)», - йдеться в повідомленні кримськотатарського каналу.

 

Нагадаємо, як повідомила «Детектор медіа» заступник генерального директора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова, із травня відновила роботу інформаційна редакція ATR. Нові сюжети планувалося публікувати на сайті каналу.

 

Після припинення мовлення команда готувала документальні проекти - зокрема про кримських татар - дітей війни та перших репатріантів. Зараз на Youtube-каналі опубліковано 12 відеоробіт.

 

«По крихтах ми збирали спогади тих, хто відкрив шлях на Батьківщину, хто закладав фундамент перших будинків, кого намагалися виселити повторно ... Але всі вони подолали ці випробування. Бо кожен з них, як і кожен з нас має право на Батьківщину», - анонсує документальні ролики канал.

 

Нагадаємо, 1 квітня припинив роботу не лише телеканал ATR, а й інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер».

 

19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

Водночас керівництво кримськотатарського телеканалу ATR повідомляло, що мовник готовий позбавитись свого інформаційно-політичного контенту, якщо це дасть змогу перереєструватись за російським законодавством.

 

1 квітня Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи кримськотатарського каналу ATR в Україні.

 

Тим часом керівництво холдингу ATR заявляє, що не полишає надій перереєструватися за російським законодавством і продовжити мовлення в Криму.

 

23 квітня так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Общественной крымскотатарской телерадиокомпании» (ОКТРК), на яку планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Міллет», радіо - «Ветан».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду