Аксьонов підписав указ про створення провладної кримськотатарської телекомпанії ОКТРК

Аксьонов підписав указ про створення провладної кримськотатарської телекомпанії ОКТРК

24 Квітня 2015
2322
24 Квітня 2015
15:05

Аксьонов підписав указ про створення провладної кримськотатарської телекомпанії ОКТРК

2322
Аксьонов підписав указ про створення провладної кримськотатарської телекомпанії ОКТРК
Аксьонов підписав указ про створення провладної кримськотатарської телекомпанії ОКТРК

23 квітня  глава окупаційної влади Криму, так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов, підписав указ про створення «Общестенной крымскотатарской телерадиокомпании» (ОКТРК). Про це повідомляє видання «События Крыма».

 

Згідно з документом, опублікованим на сайті так званої «Ради міністрів Криму», телерадіокомпанія створюється з метою «оперативного, достовірного та всебічного інформування населення Республіки Крим про поточні події в галузі внутрішньої та зовнішньої політики, культури, освіти, науки, духовного життя і в інших областях, які зачіпають інтереси кримськотатарського народу».

 

До 30 квітня поточного року державний комітет у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян повинен розробити проект розпорядження «глави» Криму про утворення ради ОКТРК, яка контролюватиме діяльність нової ТРК. Склад ради Сергій Аксьонов затвердить з кандидатур, яких представить Держкомнац. Члени ради призначатимуться строком на п'ять років і працюватимуть безоплатно.

 

Нагадаємо, вперше про необхідність створення «громадської кримськотатарської телерадіокомпанії» (ГКТРК) замість закритого приватного кримськотатарського каналу ATR «влада» Криму заявила 2 квітня. Вона також звинуватила керівництво холдингу у закритті власних телеканалів. 14 квітня стало відомо, що на створення громадської кримськотатарської телерадіокомпанії в окупованому Росією Криму планується виділити більше 177 мільйонів рублів (близько 79 млн грн) з федерального бюджету.

 

Раніше, 19 березня, «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима. Водночас керівництво кримськотатарського телеканалу ATR повідомляло, що мовник готовий позбавитись свого інформаційно-політичного контенту, якщо це дасть змогу перереєструватись за російським законодавством.

 

1 квітня Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи кримськотатарського каналу ATR в Україні. Цього ж дня міністр інформаційної політики України Юрій Стець і радник міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський зустрілися з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим. Сторони обговорили можливість трансляції контенту мовників, що входять до холдингу ATR, на материковій Україні.

 

2 квітня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про плани запустити у травні новий медіапроект для кримських татар на заміну телеканалу ATR.

 

Тим часом керівництво холдингу ATR не полишає надій перереєструватися за російським законодавством і продовжити мовлення в Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду